Nazomer in Sundsvall – Zweden #4

posted in: Personal | 2

 nazomer in zweden Inmiddels ben ik alweer twee maanden in Zweden. Twee maanden! De tijd gaat snel. De nazomer was mooi, maar erg kort. De temperaturen gaan inmiddels richting de nul, of soms zelf al onder nul graden. De sneeuw kan elk moment komen. Voor nu blik ik nog even terug op die mooie nazomer, want ook in Zweden hadden we nog een paar weken mooi weer, voordat de natte herfst aanbrak. Kijk mee naar de video’s die ik maakte!

Liftend naar Östersund

Na de drukke introductieweken besloot ik samen met mijn een van de andere internationals naar Östersund te liften, een stadje plusminus 250 km van Sundsvall. Gewoon, omdat het nu nog mooi weer was en om uit te proberen hoe het was om te liften in Zweden. Niet al te best, om eerlijk te zijn. Hoewel we het prima naar ons zin hebben gehad met het liften, duurde het toch best lang voordat we een lift kregen. In Zweden zijn namelijk.. tja.. niet zoveel auto’s! In totaal kostte het ons 7 uur en 5 rides voordat we in Österstund waren. De terugweg ging gelukkig wel een stuk makkelijker, met drie uur en drie rides. ;)

Skuleskogen National Park

Later diezelfde maand huurder ik met een groep internationals een auto om het Skulskogen National Park te bezoeken. Een prachtig bos 1,5 uur rijden van Sundsvall vandaan.

Oh, en aan het eind van de maand (september was lekker vol!) ging ik nog een paar dagen naar Stockholm, maar daar hebben jullie hier en hier al van alles over kunnen lezen.

Oktober

oktoberOktober bestond uit lange boswandelingen en rondjes langs het meer op dagen dat de zon zich liet zien en tripjes naar Birsta (het winkelcentrum met de Ikea en andere geweldig grote kledingwinkels en megasupermarkten waar ze dingen als biologische amandelpasta verkopen (HEAVEN!)), fika’s, dinnernights en gamemiddagen als het buiten koud en nat is. Mijn lieve nichtje kwam een aantal dagen op bezoek en bracht pepernoten en warme truien voor mij mee. Samen verkenden we Sundsvall wat beter, wandelden we door bossen en gingen we een paar dagen naar Uppsala! Een mooie studentenstad slechts 3,5 uur van Sundsvall vandaan ;)

Ohja, en voor iedereen die nu denkt: ‘Deed jij daar niet een master ofzo, Kim?’. Studeren doe ik tegenwoordig vrijwel elke dag ;) De eerste paar weken viel het nog wel mee, en gaven de docenten ons de tijd om er ‘een beetje in te komen’, maar nu is het harde werk begonnen. Afgelopen week zat ik vrijwel elke dag van 9 tot 7 uur ‘s avonds op school om projecten af te ronden en komende week staat er een ‘home-exam’ op de planning. Dus voorlopige even wat meer studie en wat minder tripjes. Zie hier het bewijs:

still in schoolVrijdagavond, half 8 en nog steeds aan de studie! Ohja, had ik al verteld dat er voor volgende maand een trip naar LAPLAND op de planning staat? :D

Swedishness

Na twee maanden moet ik zeggen dat ik al wel een aantal Zweden heb leren kennen, maar de meeste zijn voor mij nog steeds een volk apart. Deze video geeft je een beetje een beeld ;)

Comments

comments

2 Responses

  1. Erg leuk om te lezen die Zweden blogjes! Ben er zelf nog nooit geweest (of naja wel als klein kind maar daar herinner ik me amper iets van) maar het trekt me wel! Prachtige foto, die eerste!
    Let’s travel and see heeft onlangs geplaatst…My travels: Travel DilemmasMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!