Paragliden In Pokhara, Nepal

paragliden in pokhara

Vanuit Pokhara, een klein toeristisch stadje in Nepal, worden veel trekkingen georganiseerd door het Himalayagebergte. Naast uitvalbasis voor het regelen van vergunningen en trekkingsgear staat de stad echter ook bekend om zijn extreme sporten. Vooral Paragliden is erg populair en dat heb ik er dan ook gedaan!

paragliding

Waarom Paragliden in Pokhara?

Pokhara grenst aan het Annapurna gebied, wat ervoor zorgt dat je tijdens het paragliden een prachtig uitzicht hebt. Aan de ene kant enorme bergen met besneeuwde toppen en aan de andere kant het uitgestrekte platteland en de stad zelf. Boek de vlucht ter plaatste bij een van de reisbureautjes in de stad. Het kost daar zo’n 65 tot 85 euro voor een tandem vlucht, afhankelijk bij wie je gaat. Je kan er ook zelf een cursus paragliden volgen.

paragliden pokhara

paragliding nepal

De Vlucht

Het was mijn eerste officiële paragliding vlucht en ontzettend gaaf. Met instructeur en al ren je de berg af en wordt je vanzelf opgetild door de vlieger. Voor je het weet zweef je in relax modus door de lucht heen. In een soort schommelstoel houding kan je vervolgens genieten van het prachtige uitzicht. Wil je iets meer spanning? Vraag dan aan je instructeur of hij wat trucjes wilt doen (zoals ik deed) of neem bij voorbaat al het ‘acrobatische’ paragliding pakket. Dat is niet meer relax zweven door de lucht, maar met een soort achtbaan gevoel rondjes door de lucht draaien en net niet over de kop gaan.

Als ik de kans krijg wil ik zeker weer eens gaan paragliden tussen de bergen. Misschien haal ik ooit wel een keer een eigen brevet en kan ik gaan wanneer ik wil…

Hebben jullie weleens  geparaglided? Zou je het graag (weer) doen? 

Comments

comments

6 Responses

  1. Wat gaaaaaf! Ik durf het niet hoor! ;) (Dat acrobatische al helemaal niet,haha)
    Ben jij dat in de lucht?

    • Ja dat ben ik! :) Ik dacht eerst ook dat ik het niet durfde hor.. maar het is niet zo eng als het lijkt.. het van de berg afrennen is het ergste, daarna schommel je alleen maar relaxed door de lucht. Echt waar. ;)

  2. Oh, wat een fijne blog is dit toch. Heerlijk voor net zo’n reislustig type als ik ben. Hier kan ik uren scrollen! :)

  3. Wauw, wat ontzettend gaaf! Ik heb eigenlijk ontzettende hoogtevrees, maar op de een of andere manier lijkt me dit fantastisch om een keer te doen :)

  4. […] mensen lopen nog door tot het beginpunt of doen de trek in vijf dagen. Wij gaan bekaf terug naar Pokhara. Voor een beginnerstrekking vond ik het nog best lang en veel lopen. Een aanrader is dan ook om hem […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!