New adventure: Zweden #1

posted in: Inner Travel, Personal | 5

new adventure: Zweden

Een heel jaar. Besefte ik eigenlijk wel hoe lang dat was? Ik krijg een beetje last van het cold feet syndroom. Het leek allemaal zo spannend en mooi en geweldig en gaaf, maar nu ben ik toch wel een beetje zenuwachtig. De inmiddels bekende gedachte ‘waar ben ik nu weer aan begonnen’ komt weer opzetten.

Ik denk terug aan de voorgaande keren dat ik voor langere tijd naar het buitenland ging. De eerste keer was slechts drie jaar geleden. Ik was net 20 ging een half jaar stage lopen in de VS. Wat een geweldige tijd heb ik daar gehad..

De tweede keer maakte ik het nog spannender door onder het nom van ‘studie en onderzoek’ voor drie maanden helemaal naar Bangladesh af te reizen en daar nog een maand India en Nepal aan vast te plakken. Ik ontdekte een totaal andere wereld, zag dingen die ik nooit eerder had gezien en waar ik me niks bij had kunnen voorstellen. Mijn doorzettingsvermogen werd aardig op de proef gesteld, maar ook deze reis bleek een ervaring voor het leven.

Het begin van deze zomer ging ik nog een stapje verder. Voorheen had ik altijd terug kunnen vallen op familie, vrienden of medereizigers. Dit keer besloot ik helemaal alleen op pad te gaan. Negen weken lang reisde ik door Zuidoost Azië, waarvan zes geheel alleen. De reis was prachtig, met een paar diepte-, maar vooral heel veel hoogtepunten. Ik ervaarde dat je op reis vrijwel nooit alleen bent en maakte veel nieuwe vrienden.

En nu dan Zweden. Op het eerste gezicht een stuk minder spannend dan al het voorgaande. Maar hé, het is wel voor het eerst dat ik zó lang weg ga. Een heel jaar dit keer. Om mijn master te halen. Mijn familie is er ondertussen al aan gewend. Geven geen goedbedoelde adviezen meer of proberen de ideeën uit mijn hoofd te praten. Het is immers allemaal goed gekomen. Ik heb nu wel bewezen dat ik het aankan.

Maar toch blijft elk nieuw avontuur weer even een spannend moment. Ik gooi mezelf weer opnieuw in het diepe, een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en heel veel nieuwe dingen. Niet dat er iets mis is het het oude. Dat is prima. Maar ik wil graag meer. Mezelf verder ontwikkelen en niet te lang stil blijven staan. Mijn horizon verbreden, ontdekken, groeien, nieuwe kansen opsporen en ze niet meer laten gaan. Ik ben niet bang voor het onbekende.

Daar ben ik veel te nieuwsgierig voor.

Het vliegtuig stijgt op. Ik voel de spanning door mijn buik golven, zoals altijd als dat ding grote hoogten in enkele seconden overbrugt. Ik ga naar Zweden. Laat dat avontuur maar komen!

Comments

comments

5 Responses

 1. Superspannend! Ontzettend veel plezier! Gaat inderdaad vast helemaal goed komen.
  Groetjes,
  Esther.
  Esther heeft onlangs geplaatst…Cihangir en Çukurcuma: waan je in Parijs… in IstanbulMy Profile

 2. wauw, succes!
  Ik heb gehoord dat daar best wel duur is.
  Anyways wish you all the luck and fun!
  Manwai heeft onlangs geplaatst…It’s summer 2014!My Profile

 3. Spannend! Komt vast goed ;) Ik ben benieuwd.

 4. Spannend! Ik kijk al uit naar verhalen uit Scandinavië. Goede reis!
  Sarah heeft onlangs geplaatst…Things you might want to know before going to RwandaMy Profile

 5. Onwijs leuk zo’n nieuw avontuur, krijg er gelijk ook weer de kriebels van als ik het zo lees! Heel veel plezier!
  Let’s travel and see heeft onlangs geplaatst…My travels: Citytrip PraagMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!