Niagara Falls: Schitterende Watervallen in Noord-Amerika

posted in: Stage in Amerika, Travel, Travels | 6

De Niagara Falls zijn prachtig en zeker een must-see voor als je naar het Noordoosten van de VS of Canada gaat. Ze liggen precies op de grens van deze twee landen. Als je vanuit Amerika komt zou ik zeker proberen de grens over te steken, want de watervallen zijn vanuit Canada het beste te bewonderen. Kom je vanuit Canada en blijf je daar, dan mis je niet zoveel aan het uitzicht vanaf de andere kant. Je kan ze in de VS dan wel vanuit een andere hoek bekijken, maar dan zie je helaas ook alle hotels en toeristische attracties op de achtergrond. Ondanks dat het erg toeristisch is zijn de watervallen nog steeds prachtig en zeker een aanrader.

niagara falls

The Falls vanuit Canada gezien

niagara falls canadaEn vanuit de VS

niagara falls canada

Mad of the Mist tour

Naast het bewonderen van de Niagara Falls is de Mad of the Mist tour zeker leuk om te doen. Hierbij vaar je met een boot naar de watervallen toe, totdat je zo dicht bij bent dat het lijkt alsof je ín de waterval zit. Supergaaf en de 17,50 die je ervoor betaalt helemaal waard!

niagara falls amerikaZomer

Winter

Beste Seizoen

Ik heb zowel in de (na)zomer als de winter een bezoek gebracht aan de Niagara Falls. Zoals op de foto’s te zien is was het in de zomer vele malen mooier, dus dit seizoen kan ik het beste aanraden. In de winter was het zo koud dat we niet langer dan vijf minuten de auto uit durfden om even snel een blik naar beneden te werpen en een foto te maken. Het is ook niet mogelijk om de Mad of the Mist tour te doen in de winter. Juist wel heel mooi in de winter is als het gesneeuwd heeft en vervolgens keihard vriest. Dan is alles prachtig wit en zijn de hekken bezaaid met mooie ijspegels.

Visum

Om de VS in te komen heb je een ESTA nodig. Dit is verplicht om aan te vragen, maar gelukkig kan dat gewoon online. Hier kan je een ESTA aanvragen met IDEAL. Het is aan te raden een ESTA ongeveer een maand voor vertrek aan te vragen. Heb je hem binnen, dan mag je tot 90 dagen in de VS verblijven. Wil je langer blijven of ga je voor een andere reden dan toerisme naar Amerika? Dan moet je een visum Amerika aanvragen.

Voor Canada heb je een eTA nodig. Dit werkt vrijwel hetzelfde als met de ESTA voor de VS. Met een eTA mag je tot 6 maanden in Canada verblijven.

 

Zijn jullie ooit naar de Niagara Falls geweest of van plan deze te bezoeken?

Comments

comments

6 Responses

  1. Super mooi! Helaas niet gezien toen ik in Philly zat, maar ik wil sowieso die kant weer eens op, dus hopelijk komt het er dan van :)

  2. Wauw wat is dit schitterend! Ik ben er nog nooit geweest, maar je maakt me nu wel super enthousiast door die foto’s!

  3. Nog nooit geweest maar net als de rest van Canada dus wel op mijn (ellenlange) bucket list :)

  4. Wauw, het lijkt me daar echt heel erg mooi. -x

  5. Ik was er afgelopen juli, erg mooi! Maar we waren er vlak na de nationale feestdag, dus het was ook enorm toeristisch en druk. Het nabijgelegen stadje is overigens ernstig toeristisch, een mini Las Vegas zelfs!

  6. madeleine

    Hi… indrukwekkend zeker. Was er vorig jaar. Overigens een typo: het is ‘Maid’ of the Mist Tour en niet ‘Mad’ ;-)
    Al kan het met al dat water wel een gekkenhuis zijn.

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!