Ontwricht

posted in: Inner Travel, Personal, Travel | 4

road is home

Where is home? – Mensen identificeren zich met de plek waar ze wonen, waar ze hun vrienden, familie, sportclub en werk hebben. Maar wat als je die plek opgeeft en je ook niet ergens anders aard? Waar zijn je wortels dan gevestigd? Waarmee hou je je staande en wat identificeert jou?

Het zijn de vragen die bij me opkomen nu ik heb besloten me niet in Nederland te vestigen. Eigenlijk om me nergens te vestigen. Ik weet ook dat ik Sundsvall binnenkort ga verlaten. Ik ga rondtrekken voor een onbekende periode, een paar weken hier en een paar weken daar. Vanaf half juli heb ik geen vaste woon- of verblijfplaats meer. Dat is gaaf en spannend, maar ik voel me ook een beetje ontwricht.

Mijn wortels slepen zich rustig met me mee. Een paar zijn er afgebroken, achtergelaten in Nederland, Sundsvall en Pittsburgh, maar ik heb er nog veel meer. Ik moet me sneller kunnen aarden. Die wortels diep in de grond steken als ik ergens voor meerdere dagen verblijf. Ik heb er geen moeite mee me ergens snel thuis te voelen. Maar heel gemakkelijk is het ook niet altijd.

‘Waar woon je en waar ga je heen?’ Zijn vaak de eerste vragen die net ontmoette reizigers elkaar stellen. Maar waar ik woon is niet hetzelfde als mijn thuis. Ik voel me overal thuis, en tegelijkertijd nergens. Ik ben niet ergens gevestigd, heb geen vaste plek waar ik me aan hecht en me mee identificeer. Een stukje identiteit lijkt weggevallen. Misschien heb ik het ook niet nodig. De tijd zal het leren. Maar voor nu..

The road is home.

Comments

comments

4 Responses

  1. Wow, wat knap dat je zo in het leven staat! Het lijkt me aan de ene kant heerlijk, maar aan de andere kant ook heel spannend en soms eenzaam. Ik merk zelf dat ik op reis op een bepaald moment wel behoefte heb om even ‘thuis’ te zijn. En inderdaad, dat hoeft niet per se naar huis te betekenen.
    Kimber – Reisgenie heeft onlangs geplaatst…De best gelezen artikelenMy Profile

  2. Een heel mooi stukje! Voor mij is een thuis heel belangrijk, maar met name omdat ik een plek nodig heb waar ik me écht thuis voel. Toen ik backpackte vond ik dat altijd heerlijk, maar het is anders dan je ´thuis voelen´. Ik dacht altijd dat het mega moeilijk zou zijn om Nederland te verlaten om ergens anders te gaan wonen. Gewoon omdat je dan je geschiedenis achterlaat. Je roots. En je familie natuurlijk. Maar nu ik zelf geëmigreerd ben voel ik me net zo thuis als dat ik in Nederland deed. Om mijn spullen van vroeger en nu achter te laten is even moeilijk, maar zodra je weg bent gaat dat gevoel snel weg. Spullen zijn alleen maar spullen, die helemaal niet het belangrijkste zijn. Het is een proces van loslaten en open staan voor nieuwe dingen denk ik. Uit je comfortzone streden is altijd spannend :D
    Sabine heeft onlangs geplaatst…Samen onder de sterrenMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!