Op fietstour door Nederland met de OV-fiets

posted in: Tips&Info, Travel | 0

thumb_DSCN1588_1024

Herken je ze al? Die knalgele met blauw gestreepte OV-fietsen die tegenwoordig overal door Nederland te vinden zijn? Van de trein naar huis, of even op bezoek bij een vriendin. Naar je oma en weer terug, of gewoon lekker even door een nieuwe stad heen rijden op dat leuke geel-blauwe ding. Het kan allemaal.

Sinds een tijdje heeft de NS bij elk station meerdere van deze prachtdingen te huur. Hartstikke handig, want ik reis regelmatig het halve land door en dan is het wel eens fijn om een fiets te kunnen gebruiken in plaats van een half uur op een bus te moeten wachten. Ja, ik kom echt op plekken waar die bussen niet zo vaak gaan.. Een Ov-fiets kost 3,85 euro per 24 uur, en dan kan je ‘m dus gewoon met je OV-kaart ophalen.

thumb_DSCN1580_1024

Maar goed, dit is geen commercial voor de OV-fiets – maar een klein verhaaltje over mijn fietstocht van Zwolle naar Amsterdam afgelopen mei.

Waar ik namelijk ook achter kwam – en wat heel handig is als je midden in de polder aan het kamperen bent en graag een paar dagen wilt fietsen – is dat je die OV-fiets voor drie keer 24 uur achter elkaar kan gebruiken. Dat is dus drie hele dagen. En dan mag je er ook nog eens twee tegelijk huren. Genoeg dus om met z’n twee een kleine fietsvakantie door Nederland te organiseren.

Dus daar gingen we. Ik en mijn nieuwe fietsmaatje. Met onze grote backpacks (want ja, wie had er nou gepland dat we zouden gaan fiets-touren) achterop gebonden met vijf verschillende touwen en knopen op de bagagedrager. Ging nog best goed. Na wat kleine foutjes in het begin waarbij ik en fiets half omviel met tas en al, ging het steeds beter. Tot op het punt dat ik gewoon fijn en gezellig door de Nederlandse natuur heen sjeedse.

thumb_DSCN1592_1024

Want natuur, dat heeft Nederland dus nog wel. Een beetje. Het is wel erg druk, maar toch. Stukjes bos van de veluwe, langs de kust en over de polders. Drie verschillende landschappen op weg naar de stad. Door Flevoland heen, want dat is nog niet zo volgebouwd. Windmolens en zondagsfietsers volop in beeld.

Kamperen in het wild, ja dat kan nog. Vlak naast het strand en in een park in Zwolle. Ontbijten met een duik in het water. Mooie zomerzon in mei. Zeilboten volop in het water. Nederland, je bent toch best wel mooi.

PS: Wil je ook op vakantie in Nederland met de OV-fiets? Let er dan op dat je hem voor drie dagen achter elkaar kan huren, en het 10 euro extra kost om de fiets af te leveren bij een ander dan het ophaal station. Nog steeds goedkoper dan het huren van enig andere fiets.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!