Overnachten in Skuleskogen National Park

posted in: Travel | 1

Het eerste weekend van juni ging ik samen met wat andere internationals en een vriendin uit Nederland die op bezoek was naar het Skuleskogen National Park. Het park zit ongeveer anderhalf uur rijden hier vandaan en is echt prachtig. Ik ben er al eens eerder geweest in september, maar dit keer zouden we er een nacht in het park aan vast plakken. We huurden een auto voor het weekend en gingen op pad.

skuleskogen national park

In de nationale parken van Zweden zijn er vaak houten hutjes te vinden met een gasfornhuis, vers (droog) hout, bedden en een toilet waar je als wandelaar (gratis) een nachtje kan verblijven. Ons doel was dan ook een van die huisjes te vinden om er te overnachten.

De eerste dag regende het vrijwel de gehele dag… dus we besloten de kortste route te nemen naar een van de hutjes. De eerste drie hutjes die we tegenkwamen zaten al vol met mensen die aan het schuilen waren voor de regen. Bummer, maar, we blijven lachen!

skuleskogen national park

Na anderhalf uur lopen kwamen we aan bij hutje nummer vier. Vol verwachting en helemaal doorweekt openende we de deur en…. helemaal vol! Aight. Hutje nummer vijf zat zeker meer dan twee uur lopen verder. Gelukkig bleek dat vrijwel iedereen in de hut – op twee Engelsen na – ‘slechts’ aan het schuilen was voor de regen, wat betekende dat wij er in ieder geval wel konden slapen. Er waren vier bedden, en nu waren we in totaal met zeven. Met wat gepas en gemeet kregen we het voor elkaar dat iedereen (dan wel op een houten bank, dan wel op een half bed) een slaapplek had.

Tijd voor avondeten! Zoals normaal is in dit fijne land lagen er naast de hut onder een afdak heel wat blokken hout klaar voor het vuur. Je hoefde ze enkel nog in wat kleinere stukken te hakken en in de ‘oven’ te stoppen..

foto

Doordat het zo regende hadden we geen idee wat er om ons heen was, maar zodra de lucht wat opklaarde bleken we vlak naast een meer te zitten. Ontzettend mooi, en ook heel handig, want uit deze Zweedse schone meren kan je gewoon drinken. Uit het meer haalden we ons kook-, afwas-, en drinkwater.

Na een redelijk comfortabele nacht (voor zover dat mogelijk was) werden we wakker met een strakblauwe en heldere lucht. De zon scheen, alles was stukken mooier en dankzij de afwezigheid van de mist konden we nu ook van het uitzicht genieten. De gehele dag spendeerden we rondwandelend en picknickend in het park.

skuleskogen national park

Heb jij weleens een national park bezocht in Zweden, of zou je er weleens heen willen?

Comments

comments

One Response

  1. Wat een prachtig park zeg!! Zweden lijkt me zo te zien echt fantastisch. Die laatste foto is ongelooflijk. Daar zou ik zeker wel eens naartoe willen ja.

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!