Quick Tip: Shampoo Voor Op Reis

posted in: Tips&Info | 3

shampoos lush reisAls je op reis gaat, vooral als je gaat backpacken, wil je toch zo min mogelijk meenemen en alles zo efficiënt mogelijk inpakken. Grote flessen shampoo en conditioner nemen bij mij altijd veel ruimte in. Vandaar drie korte tips over het meenemen van shampoo flessen op reis.

– Als je maar voor een paar dagen tot twee weken weg gaat kan je uiteraard je grote fles shampoo overgieten in een kleiner flesje. Veel handiger mee te nemen en als het minder dan 100 ml is kan het zelfs bij de handbagage, wat fijn is als je een goedkope vlucht hebt geboekt zonder de check-in luggage .. ;)

argan olie reis

– Indien je voor een langere tijd op een plaats blijft kan je ook dáár je shampoo (en conditioner) kopen. Neem een klein flesje mee en koop een nieuwe in het land waar je op dat moment bent. Leuk om een product uit te proberen wat typisch bij dat land hoort! Zo heb je in Marokko veel shampoo’s met Argan olie en in India veel conditioners met kokosolie.

shampoo bar reis

– Shampoo in de vorm van een blok, shampoo bars. Ik neem er altijd een mee als ik voor langere tijd weg ga. Ze nemen amper ruimte in, gaan drie keer zo lang mee als een grote fles shampoo en ruiken ook nog eens heerlijk. Je moet wel zorgen dat je ze na het wassen even laat drogen, dus laat het bakje met de bar erin even open staan voordat je hem weer in je tas stopt. Ik koop mijn shampoo bars meestal bij Lush of The Beauty Bakery, waar lekker veel natuurlijke ingrediënten in zitten.  Tijdens mijn laatste reis wilde ik ook conditioner meenemen en had ik Karma Komba shampoo van Lush en de Jungle conditioner beide door midden gesneden en samen in een bakje gedaan. Superhandig om zo een ‘shampoo setje’ mee op reis te nemen!

Bronnen foto’s: 1 2 3

Comments

comments

3 Responses

  1. Zo’n handige tips. Ik sleur meestal de hele fles mee maar misschien moet ik ze bij mijn volgende reis ook eerst eens overgieten in een kleiner flesje.

  2. die bars lijken me heel handig. gaan ook langer mee – denk ik

  3. […] tandenborstel, tandpasta, kam, elastiekje, extra paar oorbellen, spiegeltje, pil, gezichtscrème, shampoo, aspirientjes, lipbalsem en pincet. Als je meer make-up draagt kan je hier ook nog wat van […]

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!