Recept volgens mijn Host: Maleisische Noodles

posted in: Food | 2

Maleisische NoodlesEen van mijn favoriete activiteiten tijdens couchsurfen is om te koken samen met mijn host. Ik vind het geweldig om nieuwe gerechten uit te proberen en eten te proeven uit verschillende culturen. In Newcastle verbleef ik bij een studente uit Maleisië, die heerlijk en snel noodles klaarmaakte volgens de Maleisische keuken. Hierbij deel ik het recept.

Speciaal voor mij had ze een vegetarische variant gemaakt, die echt ontzettend lekker smaakte. Alles wordt gemaakt in een enkele pan, lekker makkelijk en minder afwas!

Ingrediënten:

– ‘gewone’ noodles en rijstnoodles
– champignons
– Chinees groentepakket
– lente-uitjes
– twee eieren
– sojasaus
– chilisaus
– knoflook en gember (mijn host gebruikte een soort ‘garlic and ginger paste’ wat ze in Engeland bij de supermarkt verkopen, maar gewoon losse knoflook en gember volstaat ook)

ingredienten

Bak de groenten in de olie in een grote wokpan en voeg gelijk een eetlepel van de pasta (of knoflook en gember), een scheutje sojasaus en chili saus toe. Voeg een aantal champignons toe en bak even door. Doe ondertussen de helft van de gewone en helft van de rijstnoodles in een kom met heet water (kijk zelf hoeveel je nodig denk te hebben). Laat ze in ongeveer vijf minuten zacht worden.  Maak vervolgens ruimte in de pan door alles naar een kant toe te ‘schuiven’ en bak in de helft van de pan de eieren. Laat het ei even stollen en schep het vervolgens door het  groentemengsel heen. Laat de noodles even uitlekken in een vergiet en doe ze vervolgens ook in de pan. Knip de lente-uitjes in stukjes en strooi over het noodlegerrecht heen. Je Maleisische noodles zijn klaar!

Een simpel, maar heerlijk gerecht. Door de gebruikte kruiden smaakt het lekker oosters. Smakelijk!

Comments

comments

2 Responses

  1. Ziet er heerlijk uit!
    Greg heeft onlangs geplaatst…40 dingen waar backpackers gek op zijnMy Profile

  2. Sorry die vinkjes stonden nog aan dus daarom staat die link erbij…

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!