Reisdecoratie voor in huis

posted in: Tips&Info | 1

Momenteel heb ik geen eigen huis, maar dat neemt niet weg dat ik zo af en toe droom van een kamer vol met Perzische tapijten, Turkse lampen en sieraden uit alle hoeken van de wereld.. Ik verzamelde een aantal foto’s genomen in Turkije, Bangladesh en het Midden-Oosten met inspiratie voor reisspulletjes in huis.

Turkse lamp

turkse-lamp

Echt een van mijn favoriete reisspulletjes die ik onderweg ben tegen gekomen. Van die mooie Turkse hanglampen met kaarsjes erin. Ahhhhh! Als ik een huis heb moet ik eerst even terug naar Istanboel, om er een aan te schaffen. Ze hebben ze in alle mogelijke kleuren. Veel te duur om aan te schaffen op het vliegveld (want daar zijn ze ook overal), maar wel goed betaalbaar op de bazar.

Perzisch tapijt

Perzische tapijten

Nadat ik in Iran ben geweest hebben de Perzische tapijtjes een plek in mijn hart veroverd. Alles in Iran gebeurt op het tapijt: Eten, slapen, spelletjes, etcetera. Iedereen heeft een of meerdere tapijten in huis en ook in restaurantjes en op bankjes zijn ze overal te vinden. Aangezien ik er moeilijk een in mijn backpack kon meenemen, heb ik in plaats daarvan maar een leuk handtasje gemaakt van stukjes tapijt meegenomen. Iets gemakkelijker mee te nemen.

Waterpijp uit het midden-oosten

waterpijp
waterpijp2

In Turkije, Iran en Dubai zag ik ze overal staan: de waterpijp. Vaak als middelpunt van een groep vrienden, met rondom schaaltjes met zoetige hapjes en kopjes thee. Ja, in het Midden-Oosten wordt er regelmatig aan de waterpijp gelurkt. Ik had al een paar jaar eerder een (erg kleine) aangeschaft in Dubai, maar die is niet geschikt om ook echt mee te roken. Van Premium Hookahs mocht ik een grote waterpijp uitzoeken om uit te testen. Deze keer wel een echte waterpijp met alles erop en eraan. Hij is maar liefst 90 cm lang en lijkt erg op degene op de eerste foto (in Iran). Echt een decoratiestuk voor in de woonkamer.  Aangezien de waterpijp nu in mijn zusjes huis staat (want: ik heb er helaas nog geen plek voor), mocht zij ook een tabaksmaak uitzoeken. Er zijn veel verschillende soorten te vinden op de website, maar ze koos voor de cola smaak. Ik kies zelf altijd voor mint of druif, dus cola was interessant om uit te proberen. Het hele oosterse sfeertje gaat er toch wel een beetje vanaf, als je tabak naar cola ruikt. ;) Toch was de smaak erg lekker en leuk om een keer uit te proberen.

Rijsthoed uit Bangladesh

rieten hoed

Deze ligt inmiddels al een paar jaar in een doos, maar voor als ik ooit een huis heb om hem in op te hangen komt hij gelijk aan de muur. De rijsthoed kocht ik voor 0,25 cent in Bangladesh. Het is een hoed die de locale vrouwen dragen voor het telen van rijst en plukken van thee.

Welke reissouvenirs zouden jullie graag in huis willen hebben?

Foto Turkse lamp

Comments

comments

One Response

  1. He Kim :) Erg leuk om je huis op te vrolijken met leuke spulletjes uit het buitenland. Het is altijd grappig als je mensen hun huis binnen komt en het staat vol met aparte spullen. Altijd leuk om daarover te praten.

    Wat is jou favoriete item uit het buitenland?

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!