Reisroute Vietnam en Laos

reisroute vietnam laos

Inmiddels ben ik alweer een aantal dagen in Vietnam! Naast mijn vliegticket en de eerste drie nachten in het hostel had ik niks geboekt. Het enige wat ik had besloten was om te gaan rondreizen door Vietnam en Laos en had ik een globale reisroute vastgesteld. Ik bepaal vooral waar ik heen ga aan de hand van andere blogs met tips (bedankt medebloggers!), mensen die erheen zijn geweest, tips die ik onderweg van medereizigers krijg en mijn pas aangeschafte Rough Guide. De globale reisroute die ik voor vertrek had vastgesteld klopt dan ook al niet meer, aangezien ik vandaag naar Da Lat ga, wat in eerste instantie niet op mijn lijstje stond.

De route

Veel reizigers trekken vanuit Hanoi richting Ho Chi Minh of andersom. Ik doe dat laatste. Ik begon in Ho Chi Minh City en ga vanuit daar naar Da Lat, waar je canyoning tours schijnt te kunnen doen en wat meer outdoor activiteiten.

Vervolgens is het plan om een paar dagen naar een kustplaats te gaan en vervolgens door naar Hoi An, een schattig Vietnamees plaatsje waar iedereen positief over schijnt te zijn. Er mogen geen auto’s in de stad komen en ‘s avonds zijn er overal lampionnen op straat. Verder schijnt dit dé stad te zijn om kleding op maat te laten maken. Ik heb al meerdere backpackers ontmoet die een handgemaakt pak uit Hoi An met zich meeslepen.

Na Hoi An volgt Hué. Dit is de keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Het beste schijn je ernaartoe te kunnen gaan met de trein, want dat is de mooiste route.

Na Hué is het tijd voor de hoofdstad van Vietnam, Hanoi! Hanoi is wat minder modern dan Ho Chi Minh, maar daardoor wel meer Vietnamees. Vanuit Hanoi wil ik naar Ha Long Bay, wat op de werelderfgoedlijst staat. Daarnaast wil ik ook graag een trekking doen naar Sapa en de dorpen daarom heen. Het schijnt daar erg mooi te zijn en ideaal voor trekkingen.

Vervolgens neem ik de bus of het vliegtuig naar Laos, richting Luang Prabang. Daarvoor zou ik graag de slowboat willen nemen en wat kleinere dorpjes zoals Muang Ngoi Neua en Nong Khiaw willen bezoeken. Vervolgens door naar Vang Vieng, waar je kan tuben, en naar de hoofdstad Vientiane. Vanuit hier vlieg ik door naar Kuala Lumpur en Indonesië.

Oh, ik heb sinds kort ook een Facebook pagina. Volg je me al?

Comments

comments

7 Responses

 1. Mooie route! Ben erg benieuwd naar je verhalen over Vietnam. Wij vonden het noorden van Vietnam een stuk grimmiger dan het Zuiden. Moet wel toegeven dat wij midden in het old quarter district van Hanoi verbleven en daar was het vooral savonds heel chaotisch. Halong bay vonden wij prachtig! Zorg wel dat je een goede bootrxcursie doet want je wordt daar door een hoop aanbieders afgezet. Bhaya classic is een aanrader! Was zelf heel graag naar Hoi An gegaan maar dat pastte helaas niet in ons programma. Veel plezier!
  Denise heeft onlangs geplaatst…Hotel review: Hard Rock Hotel PenangMy Profile

 2. Leuk verslag en filmpje Kim, we kijken uit naar het volgende

 3. ik lees het met plezier

 4. ik ben benieuwd naar het vervolg

 5. Mooie route, ik hoor altijd erg goede verhalen over Vietnam. Ik zou er zelf graag ook nog eens rondreizen (met mijn man). Ben erg benieuwd naar je ervaringen!
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Nieuw-Zeeland #8: Cape Kidnappers + filmpje!My Profile

 6. Hee leuk, ik ben ook in Vietnam! Heerlijk land he? :-)

 7. Hi,
  Klinkt erg leuk allemaal! ben benieuwd naar de rest van je verhalen. Hoe lang gaat je reis in Vietnam in totaal duren?

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!