Review: FlyFit earplugs + winactie!

posted in: Tips&Info | 13

vliegen

Vliegen. De een vind het geweldig en de ander doet er alles aan om maar niet in het vliegtuig te hoeven stappen. Ik behoor eerder tot de eerste dan de laatste groep.

Alhoewel ik niet goed in een vliegtuig kan slapen en kruisende baby’s behoorlijk irritant vind, heb ik geen probleem met het transport via de lucht. Het liefst zit ik naast het raampje. Fijn het uitzicht bewonderen en kijken naar al die autootjes, boompjes en weggetjes die steeds kleiner en kleiner worden. Vervolgens ben je dan boven de wolken, vaak met prachtige blauwe lucht en neerkijkend op die schaapachtige dons bedjes.

flyfit

Review

Tijdens mijn laatste vlucht (naar Polen) testte ik de Alpine FlyFit oordoppen uit. Ik vlieg normaal nooit met oordoppen in, omdat ik ze vaak niet goed inkrijg of ze gewoon irritant vind. Bij deze oordoppen zat gelukkig een soort hulpmiddeltje, waardoor ik ze ditmaal wel redelijk goed in mijn oren kon stoppen. De oordoppen zouden drukverschil moeten voorkomen en omgevingslawaai moeten verminderen.

Zodra een vliegtuig opstijgt of daalt begin ik al met slikken, vaak onbewust. Van drukverschil heb ik ook dan ook niet zo veel last en ik merkte niet veel minder drukverschil vanwege de oordoppen.

Het verminderende omgevingslawaai was echter wel een grote plus. Het krijsend kind voor me en het eeuwige geruis van het vliegtuig was meteen een stuk minder vervelend. Het geluid is helaas niet helemaal verdwenen, maar wel een stuk gedempt.

Al met al vond ik de oordopjes vrij handig, vooral als je wat uurtjes slaap probeert in te halen in het vliegtuig. Kussentje, slaapmasker op en oordoppen in. Fijn. Volgende reis zitten ze ook weer in mijn backpack!

Win!

Wil je ook een paar FlyFit earplugs om te gebruiken op je volgende vliegreis? Laat dan in de comments weten waar jouw volgende reis heen gaat!

Daarnaast zou ik het leuk vinden als je me volgt op mijn social media: F/T/I. Alpine kan je ook volgen via: F/T/I.

Good Luck!

Edit: De winactie is verlopen en de winnaar is gekozen!

Comments

comments

13 Responses

 1. Ik heb de slaap oordopjes van Alpine, zo fijn!!
  Debby heeft onlangs geplaatst…Dream seizer Ibby’s story – Freedom, no money, no passportMy Profile

 2. Mijn volgende reis gaat naar Rome of naar Porto, heerlijk romantisch :-)
  (ik volg je op instagram)

 3. Mijn volgende reis gaat naar Japan (Tokio) en vanwege de lange vlucht ben ik nog op zoek naar comfortabele oordopjes. Op Europese vluchten heb ik vaak al flink last van het drukverschil dus ik zou deze oordopjes graag uitproberen op de 14 uur durende vlucht :).

 4. Hay! Ik vlieg eind dit jaar naar het prachtige Indonesië. Onwijs veel zin in! Bedankt nog voor jou berichtje.
  Zou de oordopjes graag willen proberen. Slapen ih vliegtuig is ook niet echt aan mij besteed. Wellicht gaat het met de dopjes beter. Volgen op Instagram gaat helaas niet, heb zelf geen Insta.

  Grtjes,
  Amy

 5. Ooh lijkt me ideaal! Mijn eerst volgende vliegreis gaat naar Wenen en drie dagen nadat ik weer terug ben stap ik weer in het vliegtuig naar Kopehagen, dus deze earplugs zouden zeer goed van pas komen!

 6. Mijn eerst volgende vlucht gaat naar de UK :) Korte vlucht dus, maar deze flyfit plugs lijken me ideaal voor wanneer ik weet een keer een lange vlucht ga maken!

 7. Anita H.

  Nog geen idee waar mijn volgende reis naartoe gaat. Eerst maar eens geld verdienen…. Maar die oordopjes lijken me reuze effectief; daar maak ik graag kans op.

 8. Mijn volgende reis gaat naar Vietnam en Cambodja! Heb dus onwijs veel aan jouw blogs over Vietnam :) Ik had de hoop op fatsoenlijke oordoppen al opgegeven (ze ploppen altijd binnen een aantal minuten uit mijn oren), maar misschien dat deze wél in mijn oortjes willen blijven?!
  Ondertussen volg ik je vrolijk verder op facebook en instagram en natuurlijk de website/blog!

 9. Hi Kim, dit jaar ligt alles nog open. Gaan we een camperreis in Canada doen? Gaan we bergwandelen in Oostenrijk? Gaan we naar Bulgarije omdat het daar prachtig moet zijn? Geen idee, maar ik weet zeker dat een paar oordopjes voor de vliegreis heel fijn gaan zijn. Groetjes!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!