Rondreis door het noordoosten van de VS en Canada

posted in: Tips&Info, Travel | 0

Het is alweer zes jaar geleden dat ik mijn stage deed in de USA. In die tijd heb ik verschillende steden bezocht in zowel de Verenigde Staten als Canada. In dit gebied kunnen mooie rondreizen gemaakt worden door te trekken van stad naar stad met de auto, bus of trein. Ik geef je tips voor een mooie route.

Rondreis Route

De route die ik aanbeveel in het noordoosten van de VS en Canada is:

New York City -> Boston -> Montreal -> Ottowa -> Toronto -> Niagara Falls -> Pittsburgh -> Washington D.C. -> Philadelphia -> New York City

Voor deze rondreis heb minimaal 17 dagen nodig. Als je niet zo lang hebt kan je natuurlijk altijd plaatsen overslaan of vanuit een andere stad terugvliegen.

Steden

New York City… moet ik daar nog meer over zeggen? Een stad die je minstens een maal in je leven gezien moet hebben. De birthcity of kapitalisme, met ontzettend veel te doen. Zie ook budgettips voor NYC.

Boston, the university town. Goed voor een dag of twee rondneuzen.

Montreal & Ottowa mogen niet ontbreken in het Frans sprekend gedeelte van Canada.

Toronto, ook een van mijn favoriete steden. Fijne stad met een leuke culture mix.

Niagara Falls op de grens tussen de VS en Canada. Prachtige watervallen. Je kan er hier meer over lezen.

In Pittsburgh heb ik mijn stage gedaan en ik vond het er geweldig. Dus je begrijpt waarom deze stad vermeld wordt ;) Pittsburgh is een interessante mix van oud en rauw en vernieuwend en groen met zijn (inmiddels leegstaande) kolenfabrieken, de oude markt in lawrensville, de nieuw aangelegde fietspaden over een van de tientallen bruggen, hippe startups en vegan cafe’s gemixed met de kenbare Steelers fans in hun geel met zwarte hoodies.

Washington D.C. wil je natuurlijk heen voor het witte huis. Daarnaast zijn er nog een hoop andere bezienswaardigheden, maar het huis van de president is natuurlijk wel het hoogtepunt.

Philadelphia, nog zo’n oude Amerikaanse stad en zeker het bezoeken waard.

Vervoer

Om vanaf Nederland naar de USA te vliegen is New York meestal de goedkoopste optie. Vanuit daar kan je met deze rondreis verder reizen en vanaf een andere stad terugvliegen, of weer terug naar New York gaan.

Je zou daarnaast ook een auto kunnen huren. Dan is het wel handig om een autoverzekering aan te schaffen. Tussen deze steden rijden ook bussen en treinen, dus je hebt niet perse een auto nodig om de reis te kunnen maken (al is dat wellicht wel de handigste optie). Greyhound en Megabus rijden tussen de meeste Amerikaanse steden en naar Toronto, Montreal en de Falls. De trein (Amtrak) is meestal duurder, maar wel een fijnere reisoptie dan de bus.

Ga jij graag een keer op rondreis in Amerika?

Comments

comments

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!