Kan je je schoenen misschien buiten zetten? (+ Winactie!)

posted in: Liftend door de balkans, Travel | 6

winactie

Reizend op een klein – of vrijwel geen – budget betekent dat je niet elke dag een douche kunt nemen en in kleding rondloopt die eigenlijk gister wel echt eens gewassen had moeten worden.

Het ergste zijn altijd mijn sokken. Ik heb vier paar bij me en was ze om en om. Maar ja, soms regent het een aantal dagen of heb ik geen wasbak of wasmachine bij de hand. Wat er dan met die sokken gebeurt kan je zelf wel bedenken.. vooral in combinatie met die mooie bergschoenen die ik vrijwel elke dag draag. Een van mijn couchsurfing hosts vroeg laatst of ik mijn schoenen misschien buiten wilde zetten. Een ander stelde voor om ze te wassen. Samen met mijn sokken graag. Oeps.

Het is niet de schuld van mijn arme bergschoenen, maar eerder van de sokken die ik erin draag. Ik draag er gewoon normale sokken in, en het enige ‘professionele’ paar (nep en aangeschaft in Nepal) valt momenteel hopeloos uit elkaar. En wat krijg je van de combinatie dagenlang dezelfde sokken dragen, regen en zweetvoeten..? Juist ja. Ik zet mijn schoenen tegenwoordig maar gelijk op de gang neer, en trek mijn sokken uit voordat ik een nieuw huis binnenstap.

Gelukkig kreeg ik van outdoorsupply eens een paar echt goede wandelsokken om uit te testen. Ze zijn gemaakt van Woolfusion, wat voor een ‘ventilerende werking’ zorgt. Geen stinksokken meer en gênante momenten als ik mijn schoenen uit trek. Zelfs niet als ik ze stiekem een paar dagen achter elkaar draag. Dat is mooi! ;)

Nog mooier is dat ik ook twee paar van deze Bridgedale sokken onder mijn lezers mag verloten! Jeeh! Als je kans wilt maken, laat dan in de comments waarom je de sokken graag zou willen hebben en welk paar (een van deze drie: Trekking, trail of light hiker).

sokksokssok

Daarnaast zou ik het leuk vinden als je me volgt op mijn sociale media: twitter, instagramfacebook. De facebookpagina van Outdoorsupply vind je hier.

Over twee weken kies ik de winnaar :)

Edit: winnaars zijn gekozen en geïnformeerd!

Comments

comments

6 Responses

 1. Mijn wandelschoenen zijn echt aan vervanging toe eigenlijk, en die sokken ook :P Heb ze echt al heel erg lang, zeker 10 jaar… en wandelen doe ik best vaak hier in de bergen! Nu denk ik niet dat je sokken naar Colombia gaat sturen, dus ik doe niet mee ;) Maar ik vind het wel een goede tip!
  Sabine heeft onlangs geplaatst…Je sportdoelen behalen: een eitje toch?My Profile

 2. Normaliter zou ik ze heel goed kunnen gebruiken op reis maar aangezien we niet zo llang geleden ons eerste huis hebben gekocht is er even geen geld voor reizen. Maar; we kunnen allebei enorm goed zulk soort sokken gebruiken want wonen aan de rand van een natuurgebied in een nieuwbouwwijk die nog enorm in ontwikkeling is dus een modderpoel want geen verharde wegen tot 2017 als alles in de straat af is! Al heel wat schoenen en sokken verpest door modder en klei die opspat en in je schoenen kruipt. (en, eenmaal opgedroogd bijna niet te verwijderen is) Dus deze sokken klinken als muziek in mijn oren.!
  Ps ik heb onlangs maar rubberlaarzen gekocht om maar niet nog een paar schoenen te verpesten. Maar die zijn niet echt warm dus deze sokken maken mijn wandelingen of het uberhaupt de deur uit stappen zeker meer draagbaar :-)

 3. Ik heb in mijn gewone schoenen als snel last van het kun je je schoenen niet even buiten zetten fenomeen, laat staan als ik in de hitte in zulke schoenen ga wandelen. Ik ga in de zomer naar Maleisië en Singapore voor zes weken, hier willen we een paar hikes / treks doen, dus de trekking sokken zouden heel goed van pas komen! Leuke actie :)
  Linda heeft onlangs geplaatst…Budget citytrip: BerlijnMy Profile

 4. Ik wil heel graag een paar hiking sokken winnen. Ik draag vaak gewone sokken in mijn wandelschoenen, maar die zitten eigenlijk niet fijn. Dus, ik wil wel graag die sokken winnen.

 5. Mijn dochter kan deze sokken wel gebruiken. Aangezien ze telkens wordt verzocht haar schoenen buiten te zetten of eens te wassen. En ze blijkbaar geen geld heeft voor nieuwe. Dus ik zou ze graag voor haar willen hebben. Dan geef ik ze met sinterkerst aan haar

 6. Ik draag tegenwoordig bijna altijd sokken van quechua, het huismerk(?) van Decathlon. Als er een maatje 43 bij zit, zou ik wel een paar willen winnen voor mijn lief – hij werkt in de evenementenwereld en als hij na 12 uur keihard doorbeunen zijn schoenen uittrekt op mijn kamer val ik bijna flauw xD

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!