So I made it to Istanbul, the port to Asia

istanboel

English Below!

Jep. Grofweg drie maanden na vertrek uit Nederland ben ik aangekomen in Istanboel: de port van Azië. In drie maanden reisde ik van Nederland richting ex-Joegoslavië, naar Albanië, Bulgarije en Griekenland. In Griekenland was ik van plan om op een eiland te werken, maar ik miste de ferry vanuit Athene en besloot in plaats daarvan een tijdje bij mijn host in de hoofdstad te verblijven. Mijn host had naast een appartement in Athene ook een caravan in Volos, waar we samen met twee Litouwers en een hond heen liftte en nog een aantal dagen verbleven. Ik ging ook nog een aantal dagen naar Meteora en weer terug naar Volos. Even rustig aan doen, lekker genieten van het vele en goede eten, de zon, uitrusten en af en toe wat olijven plukken voor ik aan het volgende avontuur begon: Istanbul.

Istanbul is groot. Gigantisch groot. Het krioelt er van de mensen. Het is koud. Na drie maanden lang twintig graden achtervolgt te hebben is het nu tijd voor wat meer Nederlandse temperaturen. Gelukkig regent het niet. Ik weet niet goed wat ik van Istanbul moet vinden. Er is veel te doen en het is er interessant, maar ik heb mijn plek er nog niet zo goed gevonden. Ik werk nu in een hostel: Een paar uurtjes vrijwilligerswerk in ruil voor accommodatie. Samen met twee meiden uit Engeland en Australië. Ik heb ook eens weer wat Nederlanders ontmoet. De tweede maal sinds ik vertrok dat ik er weer een paar zie. Heel toevallig was dat precies op de dag van aankomst in Istanbul, 5 december, en werd ik gelijk uitgenodigd voor een Sinterklaas feest. Leuk joh! Van chillen in de zon in Griekenland in een eco-village met wat locals naar pepernoten eten en feest vieren met een hoop Nederlanders en andere internationale studenten in Istanboel. Saai is mijn leven niet. ;)

Al mag het dat nu wel even zijn. Istanboel verkennen afwisselen met films kijken op de bank en een paar uurtjes per dag achter de laptop. Even wat minder gereis en wat meer vastigheid. En natuurlijk even terugkijken op de afgelopen drie maanden. Wat een avontuur dat het was!

Stiekem ben ik best wel trost. Dat ik helemaal in m’n uppie van Nederland naar Istanbul ben gelift. Nou was ik vaker samen aan het reizen met anderen dan helemaal alleen – want he, als je alleen reist ben je gewoon nooit erg lang alleen. Maar he, drie maanden lang liften, wildkamperen en couchsurfen is niet niks. En het was best wel heel erg tof. Ik had nooit gedacht dat Europa zo veel moois te bieden had. Zo veel prachtige plekjes, leuke mensen en toffe ervaringen. Zoveel spanning en avontuur. Ik weet niet waar ik zou moeten beginnen met vertellen over wat ik allemaal heb meegemaakt. Misschien toch maar een boek schrijven?

Nu heb ik Europa achter me gelaten. Istanboel wordt niet voor niets de port naar Azië genoemd! Tijd voor een nieuw continent. Een stukje dieper gaan, andere mensen, andere culturen. Toch altijd op zoek naar wat ons met elkaar verbind.

Op het moment heb ik vooral even rust nodig en hoop dat te vinden in deze zwaar chaotische stad – hoe ironisch. In januari ga ik weer verder. Naar het zuidwesten, to the sun please! En vervolgens weer naar het noorden, naar Ankara en dan verder mijn originele plan volgen. Georgia, Armenia, Iran. We zullen zien! ;)

Waar ergens zijn jullie in de wereld?

istanbul

——-

Three months after leaving the Netherlands I arrived in Istanbul, the port to Asia! I missed the ferry that would go to my workway job at an Island in Greece, so I decided to stay at my host in Athens for a while to chill out. We went with some other guests to his eco village near Volos, where I could chill out for a bit longer. Enjoying the sun, nice weather, swimming in december in the sea… and picking olives once in a while.

Now I am in Istanbul. It incredible big. It is an interesting city, but I am not sure what to think of it yet. I am doing workaway in a hostel together with a girl from the UK and from Australia. I met a lot of Dutch people as well, where I celebrated Sinterklaas with – a Dutch national celebration.

I am looking back at the past three months. It was an awesome adventure! Hitchhiking from the Netherlands all the way to Istanbul, meeting so many nice people and having (mostly) such a great time. I feel kind of proud of myself for doing it. I don’t even know where to start with telling all the stories and adventures I encountered. Maybe I should write a book?

Now I left Europe behind, and will be spending some time in Istanbul: the port to Asia! On my way to a new continent. A different culture, different people. Going a bit deeper. More discomfort. Always looking what connects us with each other.

Currently I need some rest, which I hope to find in this crazy chaotic city. How ironic. In January I will go on. First to the sun – the southwest of Turkey. After I will continue to Georgia, Armenia and Iran. So exited!

Where are you currently on this planet of ours?

Comments

comments

4 Responses

  1. Spannend meid! Wat tof ook dat je daar een tijdje blijft! Ik vier mijn eerste kerst in Colombia. Ben benieuwd!
    Sabine heeft onlangs geplaatst…Fotoblog: de Nacht van de KaarsjesMy Profile

  2. Ontzettend stoer zeg! Je mag zeker trots zijn op de afgelopen 3 maanden, dat doet echt niet iedereen je na. Geniet van de relatieve rust in Istanbul!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!