Dingen Die Ik Niet Mee Had Moeten Nemen Naar Azië

posted in: Nepal en India reis, Tips&Info | 9

inpaklijst azie

De eerste keer dat ik ging backpacken nam ik veel te veel spullen mee. Een heel kookstel, koekenpan, meerdere borden,  afwasteil, paraplu, drie lange broeken en vijf paar schoenen waren echt niet nodig voor een vakantie van een week in de zomer. Elke reis leer ik weer meer over de dingen die ik beter thuis kan laten, maar nog steeds neem ik dingen mee waarvan ik achteraf besef dat ik ze niet eens gebruikt heb.

Mijn laatste reis was vier maanden in Azië, waar naar toe ik de volgende, onnodige, spullen had meegesleept:

handdoek

Een grote, zachte (strand)handdoek. Naast het feit dat ik al drie kleine sneldrogende handdoeken meenam vond ik het nodig ook nog een grote (niet sneldrogende) handdoek mee te nemen. Geen idee waarom, want hij droogde veel te langzaam voor het vochtige klimaat in Bangladesh, nam erg veel ruimte in in mijn backpack en ik heb hem maar iets van drie keer gebruikt. Volgende keer dus alleen nog maar kleine reishanddoeken!

Vijftien stuks ondergoed. Tja.. ik dacht echt dat ik zoveel ondergoed nodig zou hebben, want.. hoe meer hoe beter toch? Echter moest ik de rest van mijn kleren elke week wassen, dus was 7 stuks ook  genoeg geweest.

sokken

Drie paar lange, grote, dikke sokken. Die drie maanden in het warme Bangladesh heb ik ze nooit aangehad. In het koude Nepal wel, maar dan was twee paar ook meer dan genoeg. Daarnaast had ik nog een stuk of zeven paar kleinere sokken.

Vier tanktops. In Azië (of in ieder geval in Bangladesh) kan je het niet maken om rond te lopen in strakke topjes die je schouders bloot laten. Ik had ze ook meegenomen met het idee om ze te gebruiken als laagjes of tijdens de stopover in (het warme) Dubai, maar je gaat natuurlijk geen topjes over elkaar aantrekken en in Dubai was ik ook maar twee dagen. Alhoewel ik ze ontzettend vaak draag in Nederland heb ik ze in Azië nauwelijks gedragen.

souvenirs

Teveel souvenirs. Tijdens het reizen door Bangladesh, India en Nepal heb ik echt ongelooflijk veel souvenirs aangeschaft. Er zijn zoveel hebbedingetjes en het is allemaal anders dan in Europa! Na thuiskomst heb ik heel wat weggegeven, maar nog steeds heb ik heel veel over. Waaronder een kruiden-gezichtsmasker, drie Indische harembroeken en drie setjes traditionele Bangladeese kleding die ik allemaal niet gebruik of echt niet meer aan ga doen in Nederland. Volgende keer betere keuzes maken.

Malariapillen. Deze had ik meegenomen voor het reizen door Nepal en India. Normaal heb je ze wel nodig, maar het was winter. Ook in India en Nepal kan het koud zijn in de winter, wat betekent dat er dan helemaal GEEN muggen te bekennen waren en je dus ook geen malariapillen hoeft te slikken. De malariapillen die ik mee had genomen heten Malerone. Deze slik je een keer per dag en kosten zo’n drie euro per pil. Gelukkig vergoedde mijn verzekering de aanschaf van deze dure pillen, anders was het natuurlijk erg zonde geweest. Oh, en veertig pillen nemen ook nog best wat ruimte in beslag!

Al mijn spullen in leverde (op de terugweg) een backpack op van bijna 20 kilo. Veel te veel! Gelukkig heb ik ervan geleerd en neem ik volgende keer weer een stuk minder mee!

Nemen jullie weleens dingen mee die later niet nodig bleken te zijn?

Comments

comments

9 Responses

 1. hihi, al die souvenirs, maakt wel een leuk plaatje!
  Ik had de eerste keer ook een badlaken mee, omdat ik van grote handdoeken hou, maar was ook onnodig en vervelend.

 2. Leuk om al die souvenirs te zien! Toen ik je eerste regel las, dacht ik: wow, hoe heeft ze dat allemaal in haar backpack gekregen? Maar die handdoek blijft een puntje, ik denk dat ik er toch weer voor ga vallen ;)

  • Ja zo’n lekkere zachte handdoek lijkt altijd erg fijn, maar neemt wel veel plek in. Ik weet ook niet meer hoe ik dat ooit heb meegekregen ;)

 3. haha leuk artikel dit! jaa ik neem alleen ondergoed mee altijd en de rest koop ik tijdens mijn vakantie:P

 4. Ik zat ooit op een prachtig wit strand in Thailand op een minuscule handdoek. Een groter exemplaar is toch wel handig vind ik ;-) Ik denk tegenwoordig goed na welke kledingstukken bij elkaar passen, want ik ben een tijdje terug op een vakantieadres beland met kleren die totaal niet matchen ;-)

 5. Leuk, voor de verandering eens een lijstje met spullen die je níet moet meenemen. Zelf neem ik altijd veel te veel mee, maar dat vind ik niet zo’n probleem. Heb me alleen wel voorgenomen om ipv een strandhanddoek, voortaan een dunne, lichte hammamdoek mee te nemen.

 6. grappig om een keer te zien wat je niet gebruikt ipv andersom

 7. Leuk artikel! Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb uiteindelijk een sarong oid gekocht om op te liggen tijdens het reizen. Had wel altijd een badhanddoek mee, vond ik wel handig. Maar verder sneldrooghanddoeken werken wel. Moet zeggen dat als je dan eens een keer doucht en een handdoek krijgt,dat dat wel heerlijk afdrogen is haha.

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!