Summer of 2013: InterRailen Door Zuidoost Europa

summer of 2013_route

Over mijn plannen voor deze zomer vertelde ik al iets in mijn vorige blogpost. Mijn vriend en ik gaan InterRailen door het zuidoosten van Europa! We hebben een kaart genomen van 22 dagen, wat inhoudt dat we 22 dagen aan een stuk door kunnen reizen. Natuurlijk stappen we niet elke dag op de trein, maar we hebben we de vrijheid en mogelijkheid om zelf te bepalen waar we heen gaan en wanneer.

Het globale schema wat we tot nu toe hebben opgesteld ziet er als volgt uit:

Van Nederland met de nachttrein naar Wenen
Van Wenen naar Bratislava
Van Bratislava naar Boedapest
Van Boedapest naar Belgrado
Van Belgrado naar Skopje
Van Skopje langs de kust van Griekenland
Via de kust van Griekenland richting Athene
Van Athene naar het westen van Griekenland
Van het westen van Griekenland met de boot naar Bari in Italië
Van Bari naar Napels
Van Napels langs de westkust van Italië omhoog richting Milaan
Van Milaan met de nachttrein weer terug naar Nederland

Onze InterRail hebben we geboekt via de treinreiswinkel, die ook het reserveren en dergelijke van nachttreinen voor je regelen zonder extra administratieve kosten. Dit is de derde keer dat ik ga InterRailen, maar voor het eerst dat ik een ‘continious’ kaart heb genomen. Deze kaart is alle dagen achtereen geldig in tegenstelling tot de ‘Flexpassen’ die 5, 10 of 15 dagen in 10, 22 of 30 dagen geldig zijn. Natuurlijk ga ik na afloop even kijken of dit inderdaad voordeliger is geweest dan het nemen van een Flexpas.

Op het moment dat ik dit schrijf zitten we in Wenen. Gisterenavond hebben we de nachttrein genomen vanuit Keulen. Het NS verkeer was geheel ontregeld, met meerdere storingen, waardoor we halverwege Rotterdam besloten terug te keren en met de auto te gaan. Het was nog heel even stressen, vooral toen we het station niet konden vinden.. maar gelukkig waren we net op tijd voor de trein naar Keulen. Hopelijk verloopt de rest van de treinreizen wat beter! ;) Ik heb in ieder geval mijn mini-laptopje meegenomen, dus verwacht een aantal blogjes vanuit het buitenland.

Natuurlijk heb ik weer niet zo veel research gedaan van tevoren naar alle steden en landen die we van plan zijn te bezoeken (mede omdat we pas een aantal dagen geleden hadden besloten om deze reis te gaan maken), dus alle tips zijn welkom!

Comments

comments

8 Responses

 1. ik heb een paar jaar terug de Balkan gedaan – ook mijn geboorteland en Sarajevo en Belgrado zijn leuke steden.

  Hostels die mij bevielen
  Belgrado – Chilton 1
  Sarajevo – Hostel City Center

  In Sarajevo moet je eigenlijk cevapcice eten bij Zeljo en bij een van de bakkers pita halen (met gehakt of aardappels is het lekkerst) verder heb je veel malls waar je food courts hebt en waar je voor goedkoop iets kan halen. De tunnel tour is ook een bezoekje waard – daar zie je pas hoe het tijdens de oorlog was. Volgens mij is er vanuit het hostel ook een goedkope city tour.

  In Belgrado raad ik een hele dag voor het park aan, daar heb je echt vanalles: kunst tot een dierentuin en van een museum tot gewoon chillen in het park. Daar heb je ook het Tito Mausoleum , het ligt net buiten de stad, maar ik vond het waard omdat er ook een museum over het oude Joegoslavie bij zat.

  In Griekenland moet je overal bij zeggen dat je student bent want dan mag je gratis in musea en ook het Akropolis (ik heb een keer mijn pathepas laten zien en dat vonden ze ook goed)

  heel veel plezier

 2. Ahh wat een gave route! You’re g onna love it! (niet dat ik weet hoe het is, maar het ziet er zo cool uit)> XX

 3. Wat een gave reis, heel veel plezier! Ik heb geen van de steden bezocht waar jij heen gaat, dus ik heb geen tips. Ik ga jouw blogjes met veel plezier lezen dus!

 4. Wat onwijs leuk! Ben heel benieuwd naar al die steden. Hele fijne vakantie, geniet ervan!

 5. Wat LEUK! Ik wil ook echt eens Europa verkennen, in ieder geval plekken waar ik niet ben geweest. Ik wil ook wel eens interrailen, ben benieuwd naar je verslagen!

 6. Ahhh, precies zo’n Interrailrondje zou ik ook graag eens willen maken! Ben heel benieuwd dus hoe jullie het gaan hebben :) (en heb helaas dus ook geen tips)

 7. Hoop dat je uiteindelijk een top tijd hebt beleefd! Het is natuurlijk alweer een tijdje geleden voor jou, maar ik ben net terug van mijn InterRail reis door Europa. Heb er weer een (levens)ervaring bij en raad deze pas dan ook aan iedereen aan. Zelf heb ik de InterRail via deze link verkregen met 15% korting.. wellicht dat dit nog iemand helpt: http://goedkoop-treinkaartje.nl/ns-korting-actie/trein-door-europa-met-interrail

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!