Sunday Travel Talk – #3

posted in: Sunday Travel Talk | 3

Het is weer tijd voor een derde ‘Sunday Travel Talk’ met de start van het wintersport seizoen, een nieuwe hospitality website en mijn favoriete jaaroverzicht.

Travel – Winterseason

zweden winter

Inmiddels terug in Zweden, is het wintersport seizoen volop begonnen! Er ligt een hele pak sneeuw en ik heb nog nooit zoveel Zweden buiten gezien. Skiën, Snowboarden, sleeën en Langlaufen.. het kan allemaal! En dat voor de komende drie maanden… :)

Informatief – Beste reistijd

Altijd handig om te weten wanneer je het beste naar een bepaalde bestemming toe kan gaan, voordat je aankomt midden in het regenseizoen of – misschien nog wel erger – ijzige kou. Laatst kwam ik terecht op Wereldplanner.nl, waar je gemakkelijk kan zien in welke maand je het beste waarheen kunt gaan. Ideaal!

Artikel – 2014 in Travel

Hoeveel reisoverzichten van 2014 (inclusief die van mijzelf) ik de afgelopen weken wel niet voorbij heb zien komen van mede reisbloggers.. Ik vind ze allemaal ontzettend leuk om te lezen en om te bekijken waar iemand het afgelopen jaar heen is geweest en of dat aan te raden was. De leukste vond ik die van Sarah van TravelCake, die het jaar begon in Bali en vervolgens nog wat plekken in Azië verkende voordat ze verder op pad ging in Europa, Uganda, Congo, Rwanda, weer Europa en tenslotte Iran (!) en Ecuador. Wauw!

Inspiratie – Time and again

Supermooi, deze video met timelapsen van allerlei plaatsen in de wereld. Hoeveel moois er nog te zien is…

Hospitality – Trustroots

Er is een nieuwe hospitality website opgestart! Naast couchsurfing, BeWelcome, etc. is er nu Trustroots.org. Speciaal voor lifters en backpackers. Ze zijn nog in de opstart fase, maar er hebben al veel mensen zich aangemeld. Mijn couch in Zweden heb ik er ook al op gezet!

Bagage – Fill Up My Lugagge

Een ander nieuw initiatief is FillupmyLugagge.com. Een tof initiatief om reizigers te koppelen aan locals en expats die bepaalde producten nodig hebben die in dat gebied niet te verkrijgen zijn. Als reiziger zelf kan je dan dingen meenemen in ruil voor bijvoorbeeld een gratis overnachting, geld, een city tour of iets anders. Leuk!

Fijne zondag!

Comments

comments

3 Responses

 1. Bedankt Kim!
  Leuke zondag editie :)

  Wij hebben met een groep vrijwilligers een kort promotiefilmpje gemaakt. Hierin wordt kort uitgelegd hoe FillUpMyLuggage precies werkt: https://www.youtube.com/watch?v=77Cse4lIz4c

  Het filmpje is in minder dan 1 week 1500+ keer op Yourube & Facebook bekeken!

  Groetjes van FillUpMyLuggage!!!

 2. Bedankt om mij in je overzicht te zetten Kim! Fill up my luggage klinkt als iets wat ik goed zal kunnen gebruiken! :D Thanks voor de tip!
  Sarah heeft onlangs geplaatst…Visit Berat in Albania and weepMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!