Reis-update: The new travel plan for the east

posted in: Backpackreis Zuidoost Azie, Travel | 2

In mijn vorige reisupdate liet ik al zien hoe anders mijn route was verlopen dan ik had gedacht. Inmiddels ben ik weer een stukje verder en is het tijd voor een nieuwe update!

Vanaf Bulgarije reisde ik door naar Griekenland, waar ik een aantal dagen in Athene en Volos spendeerde en de Meteora bezocht. Vervolgens ging ik door naar Istanbul, lifte voor een weekend naar Bursa en terug, vloog terug naar huis voor kerst, en weer terug naar Istanbul, de city of cats, om mijn reis voort te zetten.

map 2.0

Na twee weken thuis te zijn geweest voelde terugkomen in Istanbul als een soort ‘Kim’s travel 2.0’. Negen dagen spendeerde ik in deze interessante stad, waarvan ik nog steeds niet weet of ik het er leuk vind of niet (het is zo’n grote chaos van verschillende mensen en verkeer en katten en scheve huizen..!). Vervolgens was het tijd om de reis voort te zetten en richting het zuiden te gaan. Samen met mijn nieuwe Duitse travelmaatje Lena reisden we langs de kust van Turkije richting zuiden. Momenteel verblijven we vlakbij Bodrum in een kustplaatje, waar we vrijwilligerswerk doen.

Het plan voor de komende weken is om naar Pamukkale te gaan (plaatsje met warmwater bronnen in een gebergte dat wit is van de kalk), vervolgens vrijwilligerswerk te doen op een lavendel boerderij en nog wat te reizen langs de kust (indien het mooi weer is). Daarna wil ik door naar Kapadokya (dat plaatsje waar je altijd foto’s van ziet met luchtballonnen in Turkije) en dan naar het noorden richting de zwarte zee. Veel Turken vertellen me dat het oosten van Turkije, vooral Gaziantep ontzettend mooi en historisch interessant is, maar vanwege de oorlog met Syrie blijf ik daar liever ver vandaan.

Vervolgens wil ik door naar Georgie en Armenia, en dan verder reizend naar Iran..

reisplan 3.0

Nog tips over wat ik onderweg echt niet kan missen? :)

—-

English:

In my previous travel update, I already showed that I took a different kind of route I took than imagined. Now its time for a new update. From Bulgaria, I went on to Greece and from there to Istanbul. After a christmas break at my family’s place I went back to Istanbul again and further down to the south with Lena, my new German travel mate. The plan for the next weeks/months can be seen on the map! Any tips on what I shouldn’t miss to visit?

 

 

Comments

comments

2 Responses

  1. Leuke plannen heb je! Hoe was Meteora eigenlijk? Heb je daar iets over geschreven? Ik ben daar ook geweest en vond het zo mooi…
    Sabine heeft onlangs geplaatst…Verhuisd naar –> http://www.besabine.comMy Profile

    • Thanks! Meteora was prachtig! Heb er nog niets over geschreven, maar misschien dat ik er nog een artikel over maak :)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!