Top 10 Tips bij een Lang Verblijf in Vancouver

posted in: Travel | 5

vancouver

Vandaag even geen artikel van mij, maar van vriendinnetje Melissa. Zij is op dit moment in Vancouver, Canada voor een uitwisseling. Ze studeert daar een paar maanden aan een Canadese universiteit (jaloers!). Naast leren en naar school gaan doet ze er ontzettend veel leuke dingen en heeft ze voor ons een top tien samengesteld met dingen die je echt moet doen als je voor langere tijd in Vancouver bent.

Hee Hallo Nederlandse Globetrotters!! Mijn naam is Melissa den Haring en ik ben nu in de omgeving van Vancouver, Canada! Jullie zullen begrijpen dat ik het hier geweldig naar mijn zin heb ondanks dat ik hier voor een semester naar school ga.

Kim heeft mij gevraagd om voor jullie een soort top 10 van Vancouver te maken, met wat je echt zou moeten doen. Nu zijn er heel veel top 10 bezigheden en zo te zien op internet met alle grote attracties zoals de lookout in Downtown, Gastown en Chinatown. Tuurlijk, dit zijn geweldige plekken en je moet ze ook zeker bezoeken als je tijd hebt en hier voor een korte vakantie in Vancouver bent. Mocht je hier echt een maand of meer zijn, zijn dit mijn aanraders:

rocky mountains

 • The Rocky Mountain trip. Dit was het geweldigste weekend dat ik hier heb gehad! Via het bedrijf West Trek kan je je opgeven om 4 dagen naar de Canadian Rockies te gaan en voor een bedrag wat het driedubbel dik waard is. Ze zeggen dat de Canadian Rockies mooier zijn dan de Amerikaanse. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ik geloofde het gelijk. Je hebt daar prachtige meren, je ziet adembenemende bergen en je bent met een groep enthousiaste begeleiders en mede-partygangers, dus vermaken doe je zeker!

grizzly bear

 • Ga naar de bergen op Noord Vancouver! Seymour, Grouse en Cyprus zijn allemaal te bereiken, zowel in de zomer als in de winter! In de laatste zomermaanden ben ik bijvoorbeeld naar Grouse mountain gegaan en hebben we The Grouse Grind (trekking) gedaan. Zeker niet grappig om te doen als je nooit een berg beklimt, maar bovenop heb je een prachtig uitzicht op Vancouver en je kan grizzlyberen zien! In de winter kan je hier skiën, heb je er een rendier van de Kerstman en andere kerstachtige bezigheden! Verder kan ook naar de berg Cyprus gaan om daar van de nightview te genieten. Als het niet bewolkt is dit zeker het bezoeken waard!
 • Zowel in zomer als in winter, ga naar Whisler! Dit stadje ligt twee uur rijden ten noorden van Vancouver. Prachtige omgeving! Genieten van de natuur in de zomer en van het skiën in de winter.
 • Een andere onvergetelijke ervaring is het wandelen van de Squamish Chief, een van de beroemde Vancouver trails. Het uitzicht dat je hebt van bovenaf laat je vergeten dat je zover omhoog bent geklommen.

seattle

 • Heb je een weekend tijd, neem dan een bus en ga naar Seattle, USA. Zorg ervoor dat je 21 jaar bent, zodat je uit kan gaan. Hier zijn in ieder geval genoeg dingen te zien en te doen. In plaats van de uitkijktoren kan je naar het Columbia building en je moet vooral proberen om mee te doen met een van de gratis wandelingen. Deze vertrekken vanaf Pike Market.
 • Heb je interesse om met een BCferry (de grote ferry boten die van Vancouver naar andere leuke plaatsen gaan) te gaan, twijfel dan vooral niet op naar Victoria te gaan. Ik heb er helaas geen tijd voor gehad, ben wel naar Nanaimo geweest, maar dat is eigenlijk het rustige zusje van Victoria. Victoria is de hoofdstad van de provincie Brits-Columbia en binnen 90 minuten vaar je over met de ferry. Victoria heeft veel te bieden voor jongeren, mooie historische gebouwen en de Buchart Garden (deze ligt meer naar het noorden) schijnt het bezoeken waard te zijn!

orka

 • Niet te vergeten is een van mijn eerste dagen hier toen ik met een boot op zoek ging naar Orka’s oftewel Killerwhales. Op onze tocht er naartoe hebben we ook een zeearend, zeehonden en een dolfijn gezien. Dat was echt onvergetelijk. Je vertrekt dan van Granville Island, wat ook zeker het bezoeken waard is! Vervolgens zit je ongeveer 7 uur op een boot en zie je verschillende dieren.

icehockey game

 • Hoogtepunten in Vancouver zelf zijn toch wel: een fietstocht door Stanley Park, waarbij je zeker even een kijkje moet nemen in het Vancouver Aquarium. Een bezoek een wedstrijd van de Canucks (ik ben zelf naar de Vancouver Giants geweest, ook heel gaaf). Daarnaast is Dr. Sen Yat Sen- garden, ookwel chinese tuin, heel indrukwekkend. Ten slotte moet je daar ook zeker de straten Robson Street, het Pacific Rim centre en Granville street bezoeken.
 • Een alternatief voor the Suspension Bridge op Noord Vancouver is het Lynn Canyon Parc, je hebt er een directe bus naartoe vanaf de Seabus en je kan er goed wandelen en zelfs zwemmen in de zomer!
 • ‘s Avonds in Vancouver zijn vooral het uit eten gaan, de pubs en clubs erg leuk! Ik ben naar verschillende geweest. In Gastown heb je veel restaurants en pubs om te eten en te drinken. In Granville Street en Burard Street kan je goed stappen.

Let wel op dat je een Eta visum nodig hebt voor Canada! Deze kan je bestellen via E-visums.nl.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en mochten jullie ooit van iets een adres willen, stuur dan een mailtje naar kim (kim@vrouwopreis.nl) of laat een reactie achter in de comments, dan komt het bij mij terecht. Heel veel reisplezier!

Comments

comments

5 Responses

 1. Wow…wat een geweldig verhaal. Super tips! Krijg gelijk zin om ook te gaan…..
  En……. een prachtige foto als afsluiter !!!

 2. Leuk! Vancouver en Seattle staan allebei op mijn lijstje, dus wie weet maak ik nog eens echt gebruik van deze tips :)
  (Ik moest stiekem wel lachen om het “zorg ervoor dat je 21 bent”… Nu ben ik dat allang, maar stel je voor, als 19-jarige “er maar even voor gaan zorgen” ;))
  Marlou heeft onlangs geplaatst…Oslo: eten, drinken, dansen, smikkelen, wandelen en winkelen… in de winter.My Profile

 3. Vancouver lijkt me zo’n gave stad, hij staat nog hoog op m’n wishlist! Als ik concrete plannen heb, kom ik zeker je tips nog eens lezen. Want wauw, wat is er veel moois te zien daar! In Seattle ben ik wel geweest, leuke stad!
  Marcella heeft onlangs geplaatst…Thankful #3My Profile

 4. Die orka! Hoe coole foto is dat!
  We Are Travellers heeft onlangs geplaatst…Reisblog | Naar Mexico via Philly!My Profile

 5. even om jullie op de hoogte te houden, ik ben uiteindelijk vorig weekend naar Whistler geweest, was geweldig! beetje minder weer, maar later op de dag wat zon, perfect om te wintersporten, en doe zeker de peak-2-peak gondola, prachtig uitzicht!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!