Travel stories: Op weg naar het koude noorden

posted in: Travel Stories | 6

Het begint al in de trein: De sfeer is anders. Ik kan er geen vinger opleggen, maar het voelt vreemd. Koud, hard en stil. Maar tegelijkertijd ook, warm, knus en gebroederlijk. De Artic Circle trein brengt ons naar het noordelijkste puntje van Zweden. Naast me zitten twee onwijs prachtige husky’s. De trein is vrij leeg, meer gevuld met grote hutkoffers vol met warme kleding dan met mensen.

Ik heb voor deze trip (en voor een volgende hierna) weer eens alles in mijn 30 liter backpack weten te proppen. Vraag niet hoe. Snowpants, wintertruien en dikke sokken, alles zit erin.

De zon komt op. Het landschap vol met bomen en sneeuw veranderd langzaam van kleur. Zonnestralen zorgen voor een oranje gloed over het allesoverheersende wit. Naarmate de reis vordert worden de wegen nog witter en het uitzicht des te mooier. Groepen herten flitsen voorbij. We zijn er bijna!

Lapland

Eenmaal klaar om uit te stappen bereiden we ons voor op het ergste, de kou waar iedereen ons voor gewaarschuwd heeft. Dat vreselijke gevoel dat doordringt tot in je botten. Het is minus 19, maar zo voelt het niet. Eigenlijk valt het best mee, zeg ik, niet wetend dat ik daar na een paar uur buiten lopen anders over denk. Er staat ons een prachtig weekend te wachten. Op een snowmobiel rijden, Dogsledding en een mijn bezoeken staan al op de planning. En misschien, met een beetje geluk kunnen we ook het Noorderlicht zien.

Eenmaal binnen doe ik snel een paar extra sokken aan. Ik heb er zin in, laat die kou maar komen!

Comments

comments

6 Responses

 1. Ah wat vet dit! Heel veel plezier!
  Maire heeft onlangs geplaatst…Volg Reislust via FacebookMy Profile

 2. Wat een prachtige honden zijn het, die husky’s! Ik moest een aantal weken al aardig bijkomen van -8, dus hopelijk heb je veel thermo-ondergoed in je backpack gestopt ;-)

 3. Heerlijk, ik kan het bijna voelen. En de lichtval daar, zo mooi! Veel plezier.
  Sandra van Bijsterveld heeft onlangs geplaatst…Vertaler Tsjechisch? Win een verblijf in Praag!My Profile

 4. Leuk!! Ik ga binnenkort studeren in Zweden, en ben zeker ook van plan naar het Noorden te gaan :)
  Annebelle heeft onlangs geplaatst…Shoplog Primark & HemaMy Profile

 5. Wat een inspiratiebron ben jij voor de andere reizigers zeg,
  Het is heel wat om nu naar het koude noorden te reizen waar je tenen er van af vriezen, veel plezier en lekker genieten!

  Mvg

  Carla Jansen
  http://www.boekuwdroomvakantie.nl

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!