TRUST – A cafe in Amsterdam filled with Happiness and Joy

posted in: Food, Hotspots, Tips&Info | 6

trust amsterdam

Cafe Trust in Amsterdam is een plek die moeilijk te beschrijven is, maar ik ga toch een poging wagen. Het was de eerste ‘case’ van mijn thesis. Het cafeetje zit in de Albert Cuypstraat, ergens tussen de vele marktkraampjes en hordes mensen vind je TRUST.

Van de buitenkant ziet het eruit als een normaal cafe. Of, nouja, niet helemaal normaal, want de woorden en tekeningen op het raam zeggen al bepaalde dingen over deze bijzondere plek. ‘Come as you are, Pay as you feel‘ staat er te lezen, en ‘The best way to see if you can trust somebody, is to trust them’.

trust amsterdam

Bij binnenkomst staan het kleurrijke intrerieur je op te wachten. Het menu hangt aan de muur en staat vol met juices, ontbijtjes, cakejes en lunchvoedsel. Als je er nieuw bent zal een van de vrijwilligers van TRUST je uitleggen hoe het concept werkt. De serveerders en koks werken eraan om constant in een ‘peacefull state of mind’ te zijn, oftewel: heel erg blij en gelukkig te zijn zonder daar een reden voor nodig te hebben. TRUST’s slogan is dan ook: ‘To be happy for no reason‘. Speelt er iets bij een van de werknemers, dan wordt het werk stil gelegd en ervoor gezorgd dat iedereen weer op een lijn zit en met liefde het eten kan klaarmaken.

‘Het kan daarom wat langer duren voordat je bestelling er is’, zal een van de werknemers je vertellen. ‘Maar het wordt zeker geserveerd vol met liefde en plezier’. Na afloop vragen ze je om zelf een bedrag te betalen wat voor jou goed voelt. Dit kan 0,20 cent zijn of 20 euro, de keuze is aan jou.

trust amsterdam trust amsterdam

De vaste klanten komen er voor de fijne    sfeer. De relaxte omgeving, de vrijheid en de heerlijke drankjes, taartjes en lunch. Ze steunen het concept en vinden het gewoon een hele fijne plek om te zijn.

Zoals ik al zei, het is lastig uit te leggen wat TRUST precies is. Dus ga er een keertje zelf heen, om te ervaren hoe het is!

Cafe TRUST
Albert Cuypstraat 210
Amsterdam

Comments

comments

6 Responses

 1. Ik liep daar laatst langs ja, zag er heeel gaaf uit :D supergaaf concept!
  Debby heeft onlangs geplaatst…1 Second Everyday / AprilMy Profile

 2. GA daar zeker een keer wat eten

 3. Leuk tentje lijkt me dat! Ik ben er nog steeds niet geweest (woon er vlakbij), moet er toch echt nog eens van komen!
  Let’s travel and see heeft onlangs geplaatst…Photo Diary: Dag 3 in IstanbulMy Profile

 4. Hi,ben afgelopen zaterdag in Amsterdam geweest maar HELAAS geen tyd gehad om by Trust te eten,JAMMER.

 5. Amsterdam wordt steeds internationaler ;p
  Al vind ik het soms wel moeilijk om zelf een prijs te bepalen. Vooral omdat ik ook niet te krenterig wil over komen haha
  Het Sushimeisje heeft onlangs geplaatst…Ik ga naar Zuid-Korea. Wil je een postkaart? Dat kan!My Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!