Op Vakantie in Eigen Land: Zeeuws-Vlaanderen

posted in: Travel, Travels | 4

zeeuws vlaanderen

Op deze regenachtige herfstdagen denk ik graag terug aan de (weinige) mooie zomerdagen die Nederland dit jaar heeft gekend. Zodra de zon scheen zorgden ik en mijn vriend ervoor dat we zo snel mogelijk richting zeeland konden gaan. Mijn schoonouders hebben daar ‘s zomers een stacaravan vlakbij het strand van Zeeuws Vlaanderen, wat heerlijk is om naartoe te gaan op warme dagen. Het voelt er als thuis, maar tegelijkertijd als een paar fijne vakantiedagen.

lets go to the beach

strand zeeuws vlaanderen

life is better barefoot

Het strand en fietsen

Het strand van Zeeuws-Vlaanderen is, anders dan in de rest van Nederland, zelfs in de zomer nog zo goed als leeg. Vooral voor tien uur ‘s ochtends en na zessen is er vrijwel niemand meer op het strand te vinden. Heerlijk rustig en verlaten. Daarnaast kan je ook fijn fietsen langs de zeedijk. Tegenwoordig zijn er zelfs overal elektrische fietsen te huur, om heerlijk relax lange afstanden te kunnen afleggen.

time you enjoy wasting, is not wasted

En als het veel te warm is om (in de brandende zon) aan het strand te liggen, hangt er bij de caravan en hangmat, met daarboven een parasol. Lekker luieren!

Zeeuws-Vlaanderen zonsondergang

zeeland

Zonsondergang

Tijdens een avondwandeling is het genieten van de zon die langzaam wegzakt in de zee. Nog even het laatste rondje van de dag over het zand lopen, met je voeten in het lauwe, zoutige water.

rommelmarkt zeeuws-vlaanderen

Rommelmarkten

Naast luieren is het in zeeland ook erg goed rommelmarkten. Gedurende de zomer worden er in Zeeuws-Vlaanderen verschillende rommelmarkten georganiseerd, waar je soms echt heel erg leuke (en vooral spotgoedkope) spullen en kleding kan vinden. Kom wel heeeel erg vroeg, rond half 7 ‘s ochtends, zodat alle leuke dingetjes er nog te vinden zijn.

maine coon

Bonusfoto! Lieve Simba, een van de maine coons van mijn schoonouders. Hij zit buiten aan een lijntje lekker voor de caravan te chillen. ;)

Komen jullie vaak in Zeeland? Of heb je een ander fijn go-to adres waar je heen kan gaan om er een paar dagen tussenuit te gaan?

Comments

comments

4 Responses

  1. In Zeeland kom ik eigenlijk amper, maar ik ga binnenkort weer een weekendje naar Limburg. Ook een erg fijne plek als ‘vakantie in eigen land’ :)

  2. Hihi, ik was er vorige week nog. Superfijn!

  3. Heel fijn die mini-vakanties in eigen land!
    Michelle @ The World is a Book heeft onlangs geplaatst…Get to know me: the travel answers (part 1)My Profile

  4. Vanuit Leeuwarden kom ik eigenlijk nooit in Zeeland. Wat ver weg, maar eigenlijk is dat jammer, want het is er juist zo mooi! Maar es heen dus. Kunnen we er ook een dagje Brugge bij doen.
    Marcella heeft onlangs geplaatst…Travel favoritesMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!