Vier jaar reislust

posted in: Personal, Travel | 1

Het artikel over Maartje die ‘al drie jaar op vakantie is‘ kreeg ik laatst toegestuurd door een aantal verschillende vrienden die het wel iets voor mij vonden. Ik was het alweer een beetje vergeten, totdat ik het artikel van Debbie erover las.

De levensstijl die Maartje beschrijft spreekt mij hartstikke aan en is ook de levensstijl die ik voor mezelf voor ogen heb (al wil ik wel even het verschil tussen ‘vakantie vieren’ en ‘reizen’ benadrukken). Eigenlijk leef ik een soortgelijke levensstijl al.

praag

Tot nu toe hebben mijn reizen vooral plaatsgevonden in het kader van studeren. Ik heb even lopen tellen en vanaf de start van mijn eerste reis in augustus 2011 (stage in Amerika) heb ik ongeveer 26 maanden in het buitenland doorgebracht. Dat is meer dan de helft van de tijd van de afgelopen vier jaar! (vier jaar = 48 maanden)

Mijn huidige reis is de eerste zonder geplande einddatum. Veel mensen die ik ontmoet vragen: waar ga je heen, hoe lang reis je al en wanneer ga je weer terug?

Als ik dan op die laatste antwoord ”geen idee”, heeft dat toch even wat meer uitleg nodig. De vraag of ik werk of studeer komt ook veel voor. ”Nee, allebei niet. Ik reis nu gewoon”. Lastig uit te leggen, want als je werk of studeert kunnen mensen je in een bepaald hokje plaatsen. Het is niet meer dan normaal om dat te doen. Je reis moet toch op een bepaald moment eindigen. Een andere levensstijl is moeilijk te begrijpen. Waar doe je dat dan van?

Mensen zijn nieuwsgierig. Leuk vind ik dat, want dat ben ik zelf ook. Iets wat ze niet weten proberen ze te begrijpen met hun eigen referentiekader.

over land naar zweden

Maar voor nu toost ik op vier jaar reislust. En op mijn huidige, grote reis. Op het onbekende, het avontuur en the road.

Proost!

 

Comments

comments

One Response

  1. Haha ja buiten het hokje is altijd lastig :) Ik proost met je mee!
    Sabine heeft onlangs geplaatst…Geluksmomentje: een nieuwe camera!My Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!