Visum India

posted in: Tips&Info | 0

Het visum India aanvragen; een heel gedoe of zo gedaan? Er is veel onduidelijkheid over het visum India, want er zijn verschillende soorten visums en nog meer manieren om ze aan te vragen. Zorg dat je over een geldig visum India beschikt, want het zou jammer zijn als je – eenmaal op het vliegveld aangekomen – het land niet wordt ingelaten. Hieronder zie je wat de vereisten voor de visums voor India zijn en hoe je de variant kunt aanvragen die past bij jouw situatie.

Online aanvragen mogelijk?

Het visum India online aanvragen is de eenvoudigste manier om aan een geldig visum voor India te komen. Helaas is het echter niet altijd mogelijk je visum India online aan te vragen, of je dat mag hangt af van je situatie. In het kort komt het erop neer dat de meeste toeristen in aanmerking komen voor een elektronisch visum India (ook wel e-visum genoemd). Wel moet je hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag je maximaal zestig dagen in India verblijven en dien je bij het aanvragen van het visum al een ticket hebben geboekt waarmee je India gaat uitreizen. Zo kun je aannemelijk maken dat je van plan bent het land weer tijdig te verlaten. Ook kun je je visum India alleen online aanvragen als je per vliegtuig in India aankomt, op een van de grotere luchthavens. Welke hieronder vallen vind je op deze pagina over de voorwaarden van het visum India. Daarnaast moet je een foto of scan van je paspoort en een pasfoto digitaal kunnen aanleveren (uploaden) wanneer je je visum India online aanvraagt.


Hoe werkt het online aanvragen?

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Dan kun je je visum India online aanvragen. Doe dat minimaal vier werkdagen voor je vertrek, het liefst voor de zekerheid nog wat langer vooraf. Er is een spoedprocedure, maar verwacht hier niet te veel van. Alle aanvragen worden door een medeweker van de Indiase douane handmatig beoordeeld, ook als ze via het elektronische online formulier worden ingediend. Dat duurt altijd een paar dagen en in geen enkel geval worden garanties afgegeven over de levertermijn, ook bij spoed-aanvragen. Het aanvragen van het elektronische visum voor India is gelukkig eenvoudig te doen via een Nederlandstalige website waarbij je de kosten van het visum India (€84,95 per persoon) gewoon met iDEAL kunt betalen.

Online het visum India aanvragen? Dat kan op deze website.


Langer dan 60 dagen naar India?

Ga je voor een langere periode naar India? Dan kun je je visum India niet online aanvragen. Je hebt dan een fysiek visum India nodig. Deze wordt toegekend door de Ambassade van India, maar de ambassade heeft de gehele aanvraagprocedure uitbesteed aan een externe partij: VFS Global. Die heeft in opdracht van de Ambassade van India drie zogenaamde Visa Application Centers opgezet, in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.


Niet als toerist naar India?

Bovenstaande uitleg gaat ervan uit dat je als toerist naar India gaat. Maar er zijn ook reizigers die voor hun studie naar India gaan. Ook in die gevallen kun je terecht bij de drie Visa Application Centers. Ga je werken in India? Dan hangt het af van je dienstverband of je gebruik kunt maken van het online aanvraagformulier voor het elektronische visum India. Als je in dienst bent van een bedrijf dat buiten India is gevestigd (bijvoorbeeld in Nederland) kun je gewoon online je visum India aanvragen. Als je in India gaat werken voor een Indiaas bedrijf en daar ook in dienst treed kun je géén online aangevraagd visum gebruiken. Je dient dan je visumaanvraag in te dienen bij een van de drie fysieke Visa Application Centers.


Aanvraagprocedure

Voldoe je aan de voorwaarden van het elektronische visum India? Dan kun je het visum india aanvragen. Je vult je persoonsgegevens en reisdetails in, dat kan voor meerdere reizigers tegelijk. Vervolgens voer je de betaling uit. Direct daarna krijg je een mail met een link: als je daarop klikt kun je een foto van je paspoort en een pasfoto uploaden. Vervolgens wordt de aanvraag in gang gezet. Je krijgt dan een paar dagen later (meestal binnen vier dagen) je visum per e-mail toegestuurd. Let op: je bent verplicht je visum uit te printen en mee te nemen naar India. Dit lijkt misschien onlogisch omdat het visum soms ook e-visum India wordt genoemd, maar zonder uitgeprinte versie van het visum kom je India niet in.

Meer over India? Zie ook:

Country Profile: India

Masala thee recept

Grappige commercials uit india

Comments

comments

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!