Ways to Travel: By Train Part two

de mooiste trein reizen

Reizen met de trein is geweldig. Heerlijk uit het raampje kijken met een boekje of filmpje erbij. Of eruit hangen en de verkoelende wind door je haren voelen blazen, terwijl het buiten boven de dertig graden is. Andere reizigers kijken is ook erg leuk, hoe ze zo met hun grote koffers en tassen voorbij komen lopen. In de trein ben je altijd onderweg, op reis.

Vorige keer schreef ik al over hoe je treintickets kan bestellen en wat er allemaal voor verschillende tickets zijn. Nu sta ik graag even stil bij een aantal mooie treinreizen over de meest prachtige trajecten van de wereld. Droom je mee?

rondreizen zuid-afrika

shononlolo express

shongololo express

vis

leeuw

victoria falls

shongololol express

Shongololo Express

De Shongololo Express is een ontzettend luxe treinreis en safari door het zuiden van Afrika. ‘s Nachts reis je met de trein en overdag kan je kiezen uit verschillende excursies. Er zijn verschillende routes die je met deze trein kan maken: de Good Hoop Route, Southern Cross Tour, Dune Adventure en Dr Livingstone Tour. Een combinatie van de Southern Cross en de Good Hope lijkt mij het meest ideaal. Langs de Victoria Watervallen, Nationale parken, op safari’s en eindigen bij Kaapstad…

kaart transiberie express

transiberie express

rusland

spoor rusland

Transyberië Express

De Transyberië Express neemt je mee door Rusland heen. Van Moskou tot Wladiwostok is het de langste treinreis ter wereld in één trein. De route is 9289 km lang en duurt bij elkaar 7 dagen. Onderweg kom je langs de Gobi-woestijn, kamelen, het Baikalmeer, verschillende culturen, nomaden en meer. Vanuit Wladiwostok kan je doorgaan naar China, Japan of weer terug door Rusland.

treinreis canada

China treinreis

trein australie

Rond de Wereld in 40 dagen

De Treinreiswinkel biedt een reis over het spoor aan van 40 dagen. Je begint in Amsterdam en gaat via Scandinavië naar Rusland.  Vervolgens door Mongolië naar China en (met het vliegtuig) naar Australië. In Australië volgt er een rondreis van het Westen naar het Oosten van het land. Met het vliegtuig ga je weer naar het volgende continent, Amerika. Van Los Angeles vervolgt de treinreis zich naar Vancouver en vanuit daar naar Toronto en als eindbestemming New York. 40 dagen, 4 continenten.  Wie wilt mij sponsoren?

Welke treinreis zouden jullie wel willen maken?

Bronnen foto’s: x x x x x x

Comments

comments

4 Responses

  1. Gave reizen! Vooral die laatste is helemaal gaaf natuurlijk!

    Ik heb eerlijk gezegd nooit een treinreis gedaan. Op de tunnel van Engeland naar Nederland na dan. Lijkt me wel bijzonder om ooit zo’n reis te maken. Wij hadden gezien dat er ook spoor ligt van Singapore naar Bangkok, dat leek ook ons wel een gave rit. Wie weet komt dat er ooit nog van. Nog zoveel plannen… ;-)

  2. Wat een super mooie reizen allemaal! De Trans Mongolie express staat al heel lang op mijn lijstje; hopen dat het er ooit van komt :)

  3. Oh wauw. Wat super gaaf zeg!!

  4. Volgend jaar ga ik een wereldreis maken,
    Als het even lukt wil ik een treinreis gaan maken van china naar Vietnam.
    Als dat zal lukken ,dat lijkt mij echt zo gaaf

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!