Tips voor 5x een weekendje weg

posted in: Tips&Info, Travel | 3

weekendje weg

Nu ik na mijn lange reis weer terug ben in Nederland (ja, voor een paar maanden nog wel!) is het voor even gedaan met het maandenlange backpacken. Ik wil me focussen op het opzetten van workshops, en daar is tijd voor nodig. Gelukkig kan ik wel nog altijd tijd vrij maken voor een weekendje weg. Ik heb namelijk alweer per ongeluk expres wat vliegtickets gegoogeld en vond zomaar uit het niets wat goedkope aanbiedingen.. ;)

Anyways, een weekendje er tussenuit kan op veel manieren. Ga je alleen of met een vriend(in)? Een all-inclusive stedentrip of gewoon op de bonnefooi ergens wildkameren? Ik zette mijn ideeën voor je op een rij.

1. Micro-adventures

Geheel gejat van Alastair Humphreys, die al jarenlang enthousiast het idee van mirco-adventures promoot. Een mirco-adventure kan volgens hem overal en altijd plaats vinden. Even weg uit de 9-5 werkset en hup, op avontuur! Dus pak je backpack en ga een weekendje liften naar Brussel of.. spring op je fiets en neen tentje mee (het is nog even zo lekker weer in Nederland) om 50 km verder in het bos of langs het water te kamperen. Dichtbij huis, maar toch avontuurlijk. Vol energie weer terug. Dit lijkt me echt leuk om te doen.

2. Stedentrip

Waar ik micro-adventures het leukst vind om in mijn eentje te doen of met een avontuurlijke partner in crime, zijn stedentripjes mijn ideale keuze voor een leuk weekendje weg met vriendinnen. Trein of bus ticket naar een leuke stad, hotelletje of een appartementje via Airbnb en gaan! In vrijwel heel Europa zijn er in de grote steden gratis wandel tours (op basis van donaties). Als je googled op *naam stad* + *free walking tour* kan je ze vinden. Daarnaast kan je via ticketbar van tevoren met korting tickets aanschaffen voor musea, tours en andere dingen die je in een stad kan doen waar normaal gesproken een rij voor staat. ;)

3. All inclusive weekendje weg

Voor de echte luxe paardjes! ;) En omdat het soms gewoon ook fijn is om helemaal niets te hoeven regelen. Via weekendesk kan je een all-inclusive weekendjes weg boeken. Bijvoorbeeld een weekendje spa in Utrecht (inclusief overnachting, ontbijt, dinner, spa, etc) of Lille (eens wat anders dan Parijs!). Leuk om te geven als cadeau. Alleen de vertrekdata moeten nog bepaald worden! ;)

weekendje weg

4. Verrassingsweekend

Het succes van SPRSME begint zich langzaam maar zeker uit te breiden.. een weekendje weg, maar je weet nog niet waarheen! Toch ook best avontuurlijk (al vind ik liften en niet weten waar je uitkomt nog wel wat avontuurlijker ;)).

5. Familieweekend

Familieweekenden staan voor mij gelijk aan wandelen in het bos, spelletjes doen en warme chocolademelk drinken. Kan ook zijn omdat onze familieweekenden vaak in de herfst of winter vallen.. ;) Wij hebben eens in de vijf jaar een hele grote familie reünie, waarbij dan een hele boerderij wordt afgehuurd om iedereen te kunnen herbergen. Mijn familie houdt van spellen en activiteiten doen, dus die worden er dan ook volop georganiseerd. Tussendoor gaan we ook nog wel eens weg met het gezin of met alle nichtjes, neven, ooms en tante’s en dergelijke. Dan wordt er vaak een groot huis afgehuurd ergens in het bos. Denk aan centerparks of de katjeskelder. Ik kan het kampvuur al ruiken.. :)]

 

Welk weekend heeft jullie voorkeur?

Comments

comments

3 Responses

  1. Wet je wat ik echt jammer vind? Dat we hier geen right to roam hebben, maar een wet tegen landloperij. Aan de ene kant snap ik het wel – Nederland is zo dichtbevolkt dat het niet echt mogelijk is om overal waar je wilt maar een tentje op te zetten. Aan de andere kant vind ik het wel jammer dat je toch minder snel spontaan een weekendje gaat backpacken, maar eerst moet kijken waar de campings zijn en daarop moet plannen. Maar die micro-adventures lijken me fantastisch :)
    Charlotte heeft onlangs geplaatst…15 Sinterklaascadeautjes onder de €15My Profile

    • haha ja helemaal waar. Maar goed, ookal heb je geen right to roam.. als je ergens in het bos je tentje neer zet is er niet snel iemand die je daarvan weerhoudt hor ;)

  2. Gek is dat hè, dat je dan zomaar uit het niets goedkope tickets vindt! ;) Ik begin mijn inleiding hier thuis ook volgens mij standaard met: “en toevallig vond ik toen deze geweldige deal”. Maar mijn man vind het dan zo raar dat hij nooit “toevallig” zoiets vindt.
    Yvonne heeft onlangs geplaatst…wereldreis met zeilboot en baby – interviewMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!