Wereldgerechten: Vietnamese Loempia’s

posted in: Food | 1

recept loempia

De eerste keer dat ik een ‘doorzichtige’ loempia at was in Amerika. Ik had geen idee wat het was, maar vond het wel ontzettend lekker. Later kwam ik erachter dat deze loempia’s gemaakt zijn van rijstvellen en van originele uit Vietnam komen. Ze zijn een stuk gezonder dan de gefrituurde loempia’s en ook gewoon zelf thuis te maken.

ingredienten loempia

Wat heb je nodig?

Ik moet je wel eerst waarschuwen: De voorbereiding en het vouwen van de loempia’s neemt erg veel tijd in beslag. Trek er dus een paar uur voor uit om een hele stapel te maken, want het resultaat mag er zijn.

Wat je nodig hebt zijn rijstvellen (te koop bij de Toko), noodels en verschillende soorten groenten. De loempia’s kan je vullen met elke groente-noodel of groene-sla combinatie die je lekker lijkt. Ik heb de loempia’s gevuld met verschillende mengsels:

–  Paprika, bosuitjes, noodels, komkommer en een blaadje basilicum

– Komkommer, mango, ijsbergsla, avocado en blaadjes munt

De noodels kan je nog op smaak brengen met sojasaus. De combinaties klinken misschien een beetje vreemd, maar waren wel erg lekker.

Nadat je hebt gekozen welke ingrediënten je wil gebruik gebruiken en deze hebt schoongemaakt, gesneden en eventueel gebakken of gekookt is het tijd voor het echte werk! De loempiavellen doop je even in lauw water en leg je daarna op een droge (thee)doek. Het handigste is om een diep bord met water naast de doek te zetten en hierin de vellen te dopen en ze erna neer te leggen. Vervolgens leg je een klein beetje van de vulling erop en dan begint het vouwen..

loempia vouwen

Rijstvellen Vouwen

Het vouwen van een rijstvel is lastiger dan je denkt! Het vel is namelijk een beetje vochtig, waardoor het snel gaat plakken. Vouw dus voorzichtig eerst de linkerkant van het vel naar het midden, vervolgens de rechterkant en rol dan de loempia naar boven toe. Tada! Na wat oefenen heb je je eerste echte Vietnamese loempia gecreëerd! Eet smakelijk.

Hebben jullie weleens Vietnamese loempia’s op of zou je ze wel eens willen maken?

 

Comments

comments

One Response

  1. Jaaa lekker! Heb ze alleen nog nooit zelf gemaakt; ziet er wel heel leuk en lekker uit :)

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!