What to do in Hoi An – A cute, little town in Vietnam

hoi an candle

hoi an

no cars hoi an

candles hoi an hoi an

hoi an

Hoi An is een prachtig, klein, schattig stadje in het midden van Vietnam. Hoewel het Aziatisch is deed de stad me denken aan Venetië. In het centrum zijn geen auto’s of motorbikes toegestaan en elk huis is verplicht ’s avonds zijn lantaarns te ontsteken. Het geeft een prachtig sprookjesachtig effect. ‘s Avonds kan je een boottocht doen en van een van de rondrennende kinderen een lantaarntje kopen, om ook zelf een lichtje in het water te laten. Doordat auto’s er niet welkom zijn is het de enige Vietnamese stad waar ik niet constant op mijn hoede hoefde te zijn, wat voor de verandering erg prettig was. Bovendien vierde ik mijn 23e verjaardag hier.

kleding kopen hoi an

Kleding laten maken

Wat zo’n beetje iedereen laat doen in Hoi An is kleding laten maken op maat – mist je nog genoeg plek hebt in je backpack tenminste. Alhoewel er ook genoeg mensen zijn die de kleding naar huis laten verschepen. Hoi An staat vol met kledingwinkels waarbij je van alles kan laten maken. Van maatpakken tot bruidsjurken. Ik koos voor twee zomerjurkjes – een cadeautje aan mezelf voor mijn verjaardag.

fietsen hoi an

begraafplaats vietnam

hoi an strand

Fietsen

Veel toeristen kiezen ervoor om de omgeving van Hoi An fietsend te verkennen. Overal kan je voor een euro per dag een fiets huren met een leuk mandje erbij en zo door de rijstvelden te toeren. Af en toe kom je ook nog een aantal begraafplaatsen tegen, die er heel anders uitzien dan wij gewend zijn. Vol met torentjes, kasteeltjes en felle kleuren. Ik had eerlijk gezegd eerst niet eens door dat het begraafplaatsen waren.

Na een lange fietstocht is het fijn om uit te rusten en af te koelen bij een van de mooie standen aan de rand van Hoi An. De stranden hebben wit zand, een prachtige blauwe zee en palmbomen om lekker bij weg te dromen.

springrolls hoi an

Eten en smoothies

Nog iets wat heel fijn is in Hoi An is het eten. Wauw. Dankzij de vele Westerse toeristen staat het hier vol met hippe winkeltjes en smoothie verkoop karretjes. Deze springrolls met mango gedoopt in pindasaus waren de lekkerste in heel Vietnam. Daarnaast is er veel verassend lekker straatvoedsel te krijgen, zoals sojapudding (ja echt) en rijstcrackers. Een mangosmoothie nam ik zo’n beetje elke dag, bij een van de karretjes maken ze dat ter plekke helemaal vers voor je klaar (wel zeggen dat je er geen suiker of melk in wilt, anders drink je zonder dat je het door hebt geen super gezonde smoothie maar krijg je er elke keer een hap suiker + gecondenseerde melk bij).

Je kan ook veel kookcursussen volgen in Hoi An. Als je dat wil doen raad ik je aan iets meer te betalen en bij een van de restaurants een goede kookcursus te boeken. Ga je voor de goedkoopste optie dan kan het namelijk zijn dat je bij een van de eetstalletjes terecht komt waar ze gewoon werken met instant noodles en smaakversterkers.

my son hoi an

De ruïnes van My Son

Zin in interessante historie? Buiten Hoi An – te ver met de fiets, maar met de scooter prima te bereiken – liggen de ruïnes van My Son. Helaas grotendeels verwoest door de Amerikanen, maar nog steeds het bezoeken waard. Neem wel zelf een reisboekje mee met informatie, want er is vrijwel geen informatie (in het Engels) te vinden in het park zelf.

Bekijk hier ook mijn Vlog van Hoi An.

Comments

comments

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!