Winter Citytrip naar Edinburgh

posted in: City Trip, Tips&Info | 2
Terwijl ik de koude winter probeer te ontwijken door liftend richting het midden-oosten te reizen, ging mijn zusje juist een weekend naar het koude Edinburgh toe (met het vliegtuig) voor een echte winter experience. Ze had het erg naar haar zin en schreef er een gastartikel over.

vera

Den Haag – Edinburgh

Deze winter besloot ik samen met mijn vriend een lang weekend naar Edinburgh te gaan. Het avontuur begon al in Den Haag. Ons plan was als volgt: met de tram naar het station, waarna een de trein zouden nemen naar Schiphol en vervolgens vliegen naar Edinburgh. Strak plan. Appeltje eitje. Penuts…

Tenzij je de tram net mist. Je bedenkt dat we toch misschien die creditcard mee hadden moeten nemen voor het hotel (achteraf gezien niet nodig…). En je dus weer omkeert naar huis. Poging 2 was met de fiets, want die trein zou niet op ons wachten.

Koffer

Met mijn nieuwe hippe zebraprint koffer (thanks Kim!) stapte ik op de fiets. Eerst onhandig geklungel.. Achterop, met 1 hand vasthouden, geen succes. Toen kwam ik er achter dat ik het handvat zo ver uit kon schuiven dat ik hem rollend naast me op de fiets kon vasthouden. Ideaal.

Dus, ik met mijn blauw witte zebra naast me, crossen naar het station. Trein gepakt, vliegtuig in en op naar Edinburgh.

Dean village

Zon, whiskey en bergen 

Naar Schotland ga je niet voor de zon. Maar toch hadden wij, op 1 middag na, zon! Het hele weekend. Wel 2-3 graden – ingepakt met muts, sjaal en handschoenen – maar mét zon.

Edinburgh kan ik aan iedereen aanraden. De stad heeft voor iedereen wat wils. Strand, bergen, winkels, pubs en musea.

Wij wandelden door de stad, over de Royal Mile, naar Edinburgh Castle. Van the Botanic Garden (lekker warm in de tropisch verwarmde kassen), langs The Water of Leith, door Deanvillage, naar The Museum of Modern Art (waarvan het leukste stuk de tuin is, tenzij je van hele zweverige kunst houdt).
Camera obscura

Toen de natte sneeuw uit de Schotse hemel viel. Doken we de Camera Obscura and World of Illusions in, wat leuke foto’s op levert. Bovenop het gebouw heb je een dakterras waar vanaf je een mooi uitzicht over de stad hebt. Met verschillende verrekijkers die daar staan, kun je door heel de stad turen.

Must do in Schotland is whiskey drinken, dus als mega toerist zijn wij naar The Scotch Whisky Experience gegaan. In een soort Efteling-carnaval-attractie wordt het verhaal verteld over het brouwen van whiskey, waarna je jouw smaak van whiskey kunt ontdekken en natuurlijk proeven. Leuk om te doen en je warmt er ook weer lekker van op! Ook moet je zeker een Ghost tour doen. Er zijn er verschillenden te vinden die starten op The Royal Mile. Wij gingen voor de ‘gratis’ Ghost tour, waarbij je leuke en spannende ghost stories en een stukje geschiedenis over de stad  krijgt te horen.Arthurs Seat

Op onze laatste dag hebben we alle calorieën van het hele weekend verbrand. Eerst liepen we naar de top van Calton Hill, een heuvel in de stad met verschillende monumenten. Waarna we doorgingen naar Arthur’s Seat. Een berg (met sneeuw!) aan de rand van de stad. Bovenop heb je een 360 graden uitzicht over Edinburgh. Een mooier afsluiter van het weekend.

Gastblogger Vera – Vera is mijn zusje en schreef voor Vrouwopreis een blog over haar winterexperience in Edinburgh. Hoewel ze zelf geen blog heeft kun je haar volgen op instagram – @veraberghout (iets met lege borden en een toetjesmaag).

De koffer komt van Duifhuizen tassen en koffers die ik mijn zusje heb laten uitzoeken om te reviewen.

Comments

comments

2 Responses

  1. Tof naar Edinburgh!! Dat is dus echt één van mijn favo steden in Europa. Die Camera Oscura met museum vond ik ook heel leuk. Maar vooral gewoon de sfeer, de oude huizen en de natuur eromheen waar je gewoon makkelijk kunt gaan wandelen vanaf de stad vond ik echt helemaal leuk!
    Sabine heeft onlangs geplaatst…30 x voor het eerst in New YorkMy Profile

  2. Wat een mooie stad! Zou ik erg graag een keer heen willen!
    Rowan – sillysis.nl heeft onlangs geplaatst…10 feitjes die jij nog niet over mij wistMy Profile

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!