Zonsopgang op Tiger Hill, Darjeeling

tiger hill darjeeling

De zonsopgang bij Tiger Hill is de reden waarom elke toerist in het stadje Darjeeling, wat ligt op de top van een berg in het noorden van India, om half vijf zijn bed uit komt. In de winter staan in de ijzige kou groepen mensen op de top van de berg klappertandend te wachten op die oh-zo spectaculaire zonsopgang. Spectaculair is hij zeker. Twee uur later komt langzaam een rode vuurbal tevoorschijn uit de mist, terwijl hier tegenover de besneeuwde bergtoppen van het Kanchenjunga gebergte langzaam zichtbaar worden. Kijk snel verder voor de foto’s.

zonsopgang darjeeling

zonsopgang tiger hill

tiger hill

bergen darjeeling

bergtoppen

darjeeling tiger hill

tiger hill sunrise

Tiger Hill

Darjeeling ligt boven op een berg en wordt omringt door de prachtige besneeuwde toppen van het Kanchenjunga gebergte. Sommige toppen zijn meer dan 8000 meter hoog en bevatten de hoogste berg van India en de op twee na hoogste berg van de wereld. Uiteraard zijn deze bergen ook onderdeel van het beroemde Himalaya gebergte. De bergtoppen zijn bij helder weer in heel Darjeeling te zien. Waar je ook bent in de stad, je hebt altijd prachtig uitzicht. Tiger Hill is een bekende toeristische bestemming in Darjeeling. Natuurlijk moest ook ik er aan geloven en stond vroeg in de ochtend te wachten tot de zon op zou komen om het prachtige uitzicht te kunnen bewonderen. Even (al la twee uur lang) leek het erop dat het te mistig zou zijn en we niets te zien zouden krijgen, maar gelukkig kwam daar uiteindelijk dan toch die mooie zon tussen de wolken door. In de winter is het wel ijskoud, dus dikke jassen, dubbele handschoenen en mutsen zijn altijd aan te raden. Oh, en als je van lager gelegen gebieden komt (in de rest van India is het namelijk vele tientallen graden warmer dan op deze bergtop) is een grote slok whiskey ook een hele goede manier om warm te blijven. ;)

Comments

comments

4 Responses

  1. Wauw echt heel mooi. En die slok whisky is een goeie haha!

  2. Wow, prachtig!

  3. Wauw wat prachtig!! En wat heb je een toffe blog zeg :)!! Ik ga in oktober 4 weken op reis naar Indonesië en Maleisië en we zijn super druk met de voorbereidingen. Ik kan echt niet wachten, dit word mijn eerste echte verre reis. Ik ga lekker eens op je blog rondsnuffelen, tof zeg!

    Liefs van Rosie

  4. Aww wow, zo mooi! Heel tof!

Leave a Reply

Deel mijn laaste blogpost - commentluv!